Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Όσα κορόιδα βιάστηκαν να πληρώσουν… καλά να πάθουν .



Αντισυνταγματική θα προτείνει να κριθεί η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009 ο σύμβουλος Επικρατείας Ι. Γράβαρης στο Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα συνεδριάσει την 1η Δεκεμβρίου 2010.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γράβαρης αναμένεται να αναφέρει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.

Επιπλέον, θα επισημάνει ότι η έκτακτη εισφορά υπολογιζόμενη επί των εισοδημάτων που έχουν αποκτηθεί πριν από την 1.1.2008, δεν είναι νόμιμη ως αντικείμενη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Θα σημειώσει ακόμη ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί από την έκτακτη εισφορά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, χωρίς να προκύπτει από πουθενά για ποιο λόγο έγινε η διαφοροποίηση αυτή.

Σε περίπτωση που η εισήγηση του κ. Γράβαρη γίνει δεκτή από το Β΄ Τμήμα, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για οριστική κρίση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...