Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εταιρίες πληροφορικής σε ρόλο νονού



Στο μικροσκόπιο των 12 κομάντος, που βρίσκονται στη χώρα μας, εταιρεία από τον χώρο της πληροφορικής που έδινε «πληροφορίες» σε άλλες δέκα, με αντάλλαγμα να της καταβάλλουν «μαύρα» το 70% της χρηματοδότησης

Τα λεφτά που έχουν... φαγωθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε 7 συγκεκριμένες διαχειριστικές απάτες αναζητά στη χώρα μας 12μελής ομάδα Eυρωπαίων κομάντος της «OLAF», της ειδικής υπηρεσίας για απάτες, που ελέγχει τη νομιμότητα στη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.

Μια απ΄ τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ερευνούν στην Ελλάδα οι ξένοι κομάντος, είναι στο χώρο της πληροφορικής. Ήδη υπάρχουν στοιχεία ότι μια εταιρεία «νονός» καταλήστευε στην κυριολεξία, με τη συνεργασία και κοινοτικών υπαλλήλων, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, απαιτώντας από άλλες εταιρείες, που ξεπερνούν τις 10, να της καταβάλλουν «μαύρα» το 70% (!) της χρηματοδότησής τους από την Ε.Ε.

Κι αυτό επειδή η εν λόγω εταιρεία ήταν αυτή που τους βοηθούσε να πάρουν τη δουλειά, έχοντας... καλή ενημέρωση από τους... δικούς της ανθρώπους στις υπηρεσίες της ΕΕ για ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς όμως η ίδια να αναμειγνύεται απευθείας.

Οι άλλες εταιρείες υλοποιούσαν το έργο, εισέπρατταν κανονικά την αμοιβή τους και στη συνέχεια κρατούσαν μόνο το 30%, αφού τα υπόλοιπα τα πλήρωναν με εικονικά φορολογικά παραστατικά, χωρίς φυσικά να αναφέρονται τα πραγματικά ποσά, στην εταιρεία που τους είχε «βοηθήσει» να πάρουν τη δουλειά! Ήδη έχουν ανοιχθεί λογαριασμοί τραπεζών, που δίνουν στοιχεία για τη διακίνηση «μαύρου χρήματος» και μια σειρά άλλες παρανομίες, απ΄αυτές τις δραστηριότητες. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...