Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι βρωμιάρηδες της Creta Farm ζητούν και τα ρέστα για την μπόχα που αναδύεται στην περιοχή.



Δεν φτάνει που πρέπει να περνάμε με κλειστά παράθυρα από την εθνική Ηρακλείου-Χανιών γιατί μερικές φορές αναλόγως με το που φυσάει, σου έρχεται να ξεράσεις από την μπόχα, ζητούν και τα ρέστα επειδή τους αποκαλύπτουν. Εμείς είχαμε ασχοληθεί σε ανύποπτο χρόνο με αυτούς τους κυρίους αλλά δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή από τους ιθύνοντες. Δείτε εδώ H Creta Farm …γίνεται… παράρτημα της Siemens; και εδω Η Creta Farm βρωμάει περισσότερο…. από τα γουρούνια της

Με αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ εναντίον του Αρχιπελάγους, του κ.Τσιμπίδη Δ/ντή του Ινστιτούτου και του επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), κ Λιοδάκη, απάντησε η Creta Farm στις έρευνες που πραγματοποιήσαμε για τον εντοπισμό και το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών.

Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 και έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό τη συγκεκριμένη περιοχή. Το εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα διογκώνεται καθημερινά καθώς πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις εις βάρος της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες και τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους μεγαλοεπιχειρηματίες της Creta Farm να συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και να θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Έτσι όμως, εξευτελίζεται ο θεσμός της δικαιοσύνης, την οποία από τη μία πλευρά περιφρονούν όταν επιβάλλονται ποινές και πρόστιμα και από την άλλη την επικαλούνται προκειμένου να φιμώσουν οποιαδήποτε φωνή ορθώνει λόγο για το διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Ρέθυμνο.
Ειδικά τον τελευταίο χρόνο - και ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας που πραγματοποίησαν από κοινού το Αρχιπέλαγος με το εργαστήριο Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του ΕΜΠ στην περιοχή Λατζιμά - η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm έχει επιδοθεί με διαδοχικές καταγγελίες και αγωγές σε ένα ανελέητο κυνήγι όλων όσων ανέδειξαν το πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι το φθινόπωρο του 2009 και έπειτα από αιτιάσεις κατοίκων, φορέων, πολιτών και του Παρατηρητηρίου του Αρχιπελάγους Ρεθύμνου για εκτεταμένη ρύπανση στην περιοχή Λατζιμά, μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO)

Κατά την έρευνα που έγινε υπό αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, μέσω παρατήρησης στην παράκτια ζώνη και κατάδυσης σε απόκρημνα σημεία, εντοπίστηκε υπερχείλιση και εξαγωγή ακαθαρσιών μέσα από τα ασβεστολιθικά πετρώματα των βράχων, οι οποίες κατέληγαν στη θάλασσα. Παράλληλα, η αποπνικτική δυσοσμία στην περιοχή από τα λύματα των χοιροτροφικών μονάδων ενίσχυε ακόμα περισσότερο τις αρχικές υποψίες για την πηγή της ρύπανσης.

Oλόκληρο το άρθρο εδώ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι η 17 Νοέμβρη και οι κουκουλοφόροι - αναρχικοί
Να εκτελέσουν κανένα πράσινο υπουργό – πρωθυπουργό
Και κανέναν της τρόικας τώρα που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ;;;
Μήπως είναι σε άδεια με αποδοχές ;;;

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλιστικό κίνημα της 17 Νοέμβρη Σ.Κ.Δ.Ε.Ν ή απλά 17 Νοέμβρη .
Αποκαλύφθηκαν επιτέλους μόνοι τους , (κοινώς καρφώθηκαν μόνοι τους ) χωρίς να τοα καταλάβουν .όλοι τους ήταν πράκτορες χρηματοδοτούμενοι από το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , έκαψαν την Αθήνα έκαναν τρομοκρατικά κτυπήματα δολοφονίες δεξιών πολιτικών τώρα που είναι όλοι αυτοί αναρχικοί -κουκουλοφόροι ,δεκαεπτανοεμβρίτες ;;;;;;;;;
Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει ο καθ ένας μας ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

το λινκ είναι ανενεργό
http://archipelago.gr/en/Home/NewsofArchipelagos/tabid/121/xmmid/462/xmid/1442/xmview/2/Default.aspx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...