Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δείτε σε Live Stream από το Al Jazeera τι συμβαίνει στην Αίγυπτο τώρα


Live Stream από το Al Jazeera εδώ

Χιλιάδες διαδηλωτές στις αιγυπτιακό πόλεις Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και της Suez έχουν αψήφησε την νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και συνεχίζουν τις διαδηλώσεις απαιτώντας τον τερματισμό της 30-έτους προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος είπε ότι έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να παραιτηθεί και ότι θα αναλάβει μια νέα κυβέρνηση το Σάββατο.

Βγήκαν Στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας την Παρασκευή το βράδυ σε μια προσπάθεια να κατασταλούν οι διαδηλώσεις, αλλά και νεα κτίρια έχουν καεί και οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται για αλλη μια μέρα με άνευ προηγουμένου θυμό.

Ένα κτίριο που ανήκει στο κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) πυρπολήθηκε και υπάρχουν λεηλασίες σε πολλά κυβερνητικά κτήρια . Αρκετά οχήματα της αστυνομίας τέθηκαν επίσης φλόγες και οι πυροσβέστες δεν φαίνεται να είναι στους δρόμους.

Πριν από την ανακοίνωση του Μουμπάρακ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αιγύπτου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει τον έλεγχο της χώρας, παρά το χάος που περιβάλλει την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...