Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

FΙΝΙS GRAECIAE ?


Περιμένοντας τις επί μέρους αποφάσεις των επικυριάρχων , τις σχετικές με το "κούρεμα" του ελληνικού εξωτερικού δημόσιου χρέους κατά 50% και των συνοδών προσθέτων μέτρων εισοδηματικής λιτότητας και δημοσιονομικής ασφυξίας θυμηθήκαμε την πρόσφατη ...ηρωική έξαρση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ο οποίος διαβεβαίωνε τον Ελληνικό Λαό ότι "...δεν θα γίνουμε Ινδία". Θα έπρεπε , ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός να είχε αποφύγει την υβριστική αναφορά σε μία μεγάλη και φίλη Χώρα η οποία σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομική της ανάπτυξη σε αντίθεση με την Πατρίδα μας η οποία καταβυθίζεται αύτανδρη , χωρίς κανείς να τρέφει πλέον ηδονιστικές αυταπάτες.

"Περιμένοντας " λοιπόν "τους επικυριάρχους" , μπορούμε με σχετική ασφάλεια να προβλέψουμε τα επιχειρήματα που θα επικαλεσθεί ο έλληνας πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση που θα κάνει αύριο στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην Βουλή , λίγες μέρες μετά . Θα Θα είναι όμοια με τα προηγούμενα και η επωδός απαράλλακτη: ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα κληθούν ξανά να στηρίξουν τις αποφάσεις των ευρωπαίων υπάτων , συνειδητοποιούν ότι το κόμμα τους παρακμάζει και ότι οι ίδιοι παρασύρονται μαζί του στην πολιτική περιθωριοποίηση. Οι περισσότεροι από αυτούς ευτυχώς διαπιστώνουν ότι η πολιτική που επιβάλλει η τρόϊκα , εκτός από αντικοινωνική, είναι και ,από οικονομικής απόψεως, αδιέξοδη και καταστροφική γιά την Χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά και μέχρι χθες εψήφιζαν "ναι" στις επιταγές της τρόϊκας, επειδή έχουν μάθει να λειτουργούν μάλλον ως χαμηλόβαθμα στελέχη εταιρειών ιδιωτικών συμφερόντων παρά ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των έχει μετατραπεί σε όργανο ψήφισης και νομιμοποίησης αποφάσεων, στη διαμόρφωση των οποίων αυτοί δεν έχουν απολύτως καμία προηγούμενη γνώση και συμμετοχή στην λήψη της !

Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης είναι ρευστός και ,ως εκ τούτου, αβέβαιος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφ΄όσον ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του θα μπορούν να υλοποιούν τις εντολές των ξένων, θα παραμένουν στις θέσεις τους. Δεν δείχνουν να ενοχλούνται που όλες οι προβλέψεις τους διαψεύδονται τόσο γρήγορα και ότι η κυβέρνησή των έχει συλλογικά απονομιμοποιηθεί στην συνείδηση της Κοινής Γνώμης . Η καθημερινή διαπίστωση ότι η κοινωνία στρέφεται ολοένα και πιό μαζικά εναντίον τους, δεν φαίνεται να είναι ικανή ούτε και αναγκαία συνθήκη γιά να αλλάξουν αντιλήψεις και πρακτικές.

Όσο η καθημερινότητα θα διαψεύδει κάθε ελπίδα ελέγχου της κρίσης, τόσο θα αμβλύνεται ο φόβος για τις επιπτώσεις της αναπόφευκτης , πλέον, χρεωκοπίας . Όσο θα κλιμακώνεται η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της Πατρίδας μας και θα διογκώνεται η ανεργία, τόσο θα συσσωρεύεται κοινωνική απόγνωση και κατακραυγή . Κι όσο αυτά θα συσσωρεύονται , τόσο θα μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση.. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί επί πολύ να στηρίζεται μόνο σε ψέματα και εκβιασμούς. Η κοινωνική δυναμική δεν μπορεί να αντιστραφεί με ψευδεπίγραφα διλήμματα, που επιδέχονται μία μόνον , εκ των προτέρων, διαμορφωμένη απάντηση. Κάποια ασήμαντη αφορμή μπορεί οιανδήποτε στιγμή να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Γίνεται, συνεπώς, όλο και πιό προφανές πως η κυβέρνηση Παπανδρέου παίζει με την πυρά χωρίς να διαθέτει ούτε τα ελάχιστα πυροσβεστικά μέσα γιά να την τιθασεύσει !

Η εμπειρία της παρελθούσας διετίας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι η ψήφιση αλλεπάλληλων νόμων, αλλά η εδραιωμένη αντίληψη ότι τέτοιοι νόμοι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα . Η αιτία φαίνεται απλή αφού η ελληνική οικονομία βυθίζεται ολοένα και πιο βαθειά στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, με αποτέλεσμα η ελληνική κρίση να εξελίσσεται σε τελική φάση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας , χωρίς όμως την δυνατότητα εμφάνισης του "από μηχανής Θεού" !

Η ύφεση ήρθε στην Ελλάδα ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ. . Είναι το αποτέλεσμα και οι καρποί της οικονομικής πολιτικής, που υπαγορεύει η τρόϊκα . Ξεκάθαρος στόχος αυτής της πολιτικής δεν είναι ΜΟΝΟΝ η δραστική ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ . Είναι ΚΑΙ Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, επειδή μέσω αυτής μπορεί να επιτευχθεί η εσωτερική ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, η οποία - υποτίθεται ότι - θα αποκαταστήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Δυστυχώς...γιά την τρόϊκα, η ύφεση προσέλαβε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ όσο είχαν, γιά λογαριασμό της, επεξεργασθεί τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Eurogroup και του ΔΝΤ. Αλλά κι αυτό ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι υπήρχαν έγκαιρες προειδοποιήσεις από πολλές πλευρές τις οποίες η τρόϊκα , μάλλον ΣΚΟΠΙΜΑ, αντιπαρήλθε !

Παρ΄ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει στην τρόϊκα - μέσω του επαχθούς Μνημονίου - κυριαρχικά της δικαιώματα , αυτή δεν αναγνωρίζει καμία δική της ευθύνη από την ελλιπή ή αναποτελεσματική άσκηση αυτών !!. Δικαιολογείται πως δεν φταίει η δική της συνταγή, αλλά ο τρόπος που η κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει και υλοποιεί τις επιταγές της, ως γνήσια ΚΑΤΟΧΙΚΗ εντολοδόχος ... Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει επιδείξει και αδυναμία και ασυνέπεια, αλλά δεν είναι αυτές οι βασικές αιτίες της ύφεσης. Κανένα από τα μέτρα της τρόϊκας ,για την ελλιπή εφαρμογή των οποίων εγκαλείται η κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να μεταβάλει την δεινή προοπτική της Χώρας μας προς το χειρότερο. Ούτε φυσικά η αποφασισθείσα από την Γερμανία μείωση κατά , περίπου, 50% μεγάλου τμήματος του εξωτερικού δημόσιου χρέους μας !

Θα αντιτείνουν ίσως κάποιοι ότι η τρόϊκα συνιστά - μεταξύ άλλων - μείωση του κράτους και πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτά είναι αληθή, αλλά τέτοιες συστάσεις είναι κενές περιεχομένου όντας τόσο γενικές και αφηρημένες. Δεν έχει άραγε η τρόϊκα συγκεκριμένες συνταγές γιά την περιστολή της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της σπατάλης της κρατικής διαχείρισης ; Δεν έχει ;; Φυσικά και θα έπρεπε να έχει πριν ή καταδικάσει τον Ελληνικό λαό σε απόλυτη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

Πώς έχει συνταγές γιά την επιβολή ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ φόρων, για την ΠΕΡΙΚΟΠΗ μισθών και συντάξεων, για την ΕΚΠΟΙΗΣΗ της δημόσιας περιουσίας μας , γιά την ΛΕΗΛΑΣΙΑ δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που παράγουν - ακόμη και σήμερα - ΠΛΟΥΤΟ ; Πώς ήξερε να ΕΚΒΙΑΖΕΙ μία αδύναμη κυβέρνηση, επί τόσες εβδομάδες, επισείοντας το φόβητρο της ΜΗ καταβολής της προσεχούς δόσης του μνημονιακού δανείου ; ; Πώς γνωρίζει να θέτει σε δήθεν εργασιακή ΕΦΕΔΡΕΙΑ , (στην πραγματικότητα να απολύει) δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας , γιά να ληστεύσει ΤΟΚΟΥΣ 5 ή 6 ημερών ; Είναι βέβαιο ότι οι πιό πολλοί έλληνες δεν γνωρίζουν ότι από την "εργασιακή εφεδρεία" 30.000 κρατικών υπαλλήλων , προβλέπεται να εξοικονομηθούν 250 εκατομμ. ευρώ ετησίως , που αντιστοιχούν στους ληστρικούς τόκους του δημόσιου χρέους της Πατρίδας μας 5 - 6 ημερών , μόνον !

Η τρόϊκα φαντάζεται την κάποια αδιευκρίνιστη "αναδόμηση" της ελληνικής οικονομίας με ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥΣ όρους απόλυτης ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ με την βοήθεια και την ανοχή μίας μικρής διαπλεκόμενης ΕΝΤΟΠΙΑΣ ΕΛΙΤ και των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ της . Προσπαθεί να καταντήσει την Ελλάδα ελκυστική για το ξένο Κεφάλαιο, μετατρέποντάς την σε Χώρα φθηνών ευκαιριών, αφ΄ενός μεν, μέσω της ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ της ακινήτου περιουσίας της και των επιχειρήσεών της, αφ΄ετέρου δε, μέσω της επιχειρούμενης δραστικής ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ του κόστους εργασίας. Μια τέτοια Ελλάδα μπορεί να είναι και μάλλον είναι ο ΣΚΟΠΟΣ και ο ΣΤΟΧΟΣ των δανειστών ,διεθνών τοκογλύφων και εταίρων μας .

Εμείς , ο Ελληνικός λαός ,δεν μπορούμε να της το επιτρέψουμε . Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ της Πατρίδας μας και την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ του λαού μας από τους νέους Σταυροφόρους . Δεν μπορούμε να παραδώσουμε στους απογόνους μας μία Ελλάδα ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ και ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ .

Έχει δύο πολύ σοβαρά πολιτικοοικονομικά εργαλεία η Πατρίδα μας, σήμερα, γιά να αποφύγει την οριστική και αμετάκλητη καταστροφή της και την εξαφάνισή της από τον γεωπολιτικό χάρτη της Υφηλίου : Την ΑΠΕΙΛΗ ή/και την υλοποίηση της άμεσης ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ , και, την αναγγελία της επίσημης ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ των πολεμικών ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ και του αναγκαστικού ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ , που η σημερινή Ομοσπονδιακή Γερμανία , ως διάδοχος συνέχεια της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας (ήδη επί 20 συναπτά έτη) , οφείλει στην Πατρίδα μας, προϋπολογιζομένου ύψους έως και 565 δις ευρώ (σύμφωνα με γερμανικές εκτιμήσεις) . Να δηλώσει δε, ότι τα επιδικασθησόμενα ποσά θα διατεθούν γιά την πληρωμή ή/και εξόφληση του εξωτερικού δημόσιου χρέους της !

Με τέτοιες ΠΡΑΞΕΙΣ , ηθικά και ιστορικά επιβεβλημένες, θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει την δημόσια εθνική περιουσία και να εξοικονομήσει , από μη καταβαλλόμενους τόκους , περίπου 20 δις ευρώ ετησίως. που θα μπορούν να διατίθενται γιά έργα Ανάπτυξης και λοιπές βιοτικές ανάγκες του Ελληνικού Λαού . Οι ελληνικές αυτές αποφάσεις ενδέχεται να είναι δυσάρεστες γιά μερικούς εκ των εταίρων , φίλων και συμμάχων μας αλλά θα είναι λυτρωτικές γιά τον Λαό μας. Η Πατρίδα μας δεν έχει άλλες διεξόδους από την πρωτόγνωρη κρίση και καταστροφή που της έχει βίαια και δόλια επιβληθεί. Τον Πόλεμο δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Τον αναβάλλουμε μονάχα προς όφελος των άλλων !

Μιχάλης Σ. Βάρδας ,

Πρώην Γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.,

Αθήνα.

ΥΓ . Την επικεφαλίδα του παρόντος , Finis Graeciae , δανείσθηκα από ιστορικό κείμενο . Το ερωτηματικό (?) είναι δικό μου . Η φράση αποδίδεται στον ρωμαίο στρατηγό Λεύκιο Αιμίλιο Παύλο . Ελέχθη μετά την νίκη του επί του βασιλέως της Μακεδονίας Περσέως κατά την μάχη της Πύδνας το 162 π.χ. Η μάχη της Πύδνας υπήρξε μία από τις τελευταίες μάχες που έδωσε ο αρχαίος Ελληνισμός πριν την πλήρη και ολοσχερή υποταγή του στους Ρωμαίους κατακτητές.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

French language learning can help you enrich your lifetime and stops working a few of the language barriers most Americans encounter. It's particularly essential if you are looking at visiting foreign countries for business or pleasure. To many American's relief, English may be the most often spoken language in most countries, however it can only just enable you to get to date in navigating via a foreign country. French may be the 2nd most often spoken language on the planet and can give international travelers a plus.

French language learning requires one to master reading, writing, speaking, and listening. This seems like a great deal of long and difficult studying. Maybe not every one has got the time for you to devote hours to a project such as this. However, there are lots of ways to help make the learning process easier.

Adults thinking about French language learning will discover it harder than for young kids. Many adults curently have their minds set that it will likely be hard to understand, plus they essentially set up a mental barrier against learning a brand new language. If you're able to approach learning French the way in which an daughter or son approaches understanding how to speak for the very first time, you will get a brand new language very quickly.

For French language learning to work, you might like to pick a software package that will help you reach your goal. Choose a program that enables you to become immersed in the language and culture whilst having fun. Be sure you have a method to track your progress.

French language learning computer software is among the most useful tools for the huge numbers of people that are looking to understand French. Most people are using this tool including private companies, government agencies, plus some college level classes. It is difficult to find something easier to educate you on a brand new language such an ideal way.

Some French language learning computer software is customizable to meet up your particular needs. You are able to work on your personal pace and make your personal goals. This enables you to develop your vocabulary and speech skills without ever stepping right into a boring class room.

French language learning is more interesting in the event that you find out more than simply the language. Some programs include cultural information and neat facts. Who does not need to understand the language of the nation that developed fibre optics?

French language learning doesn't have to be as difficult as people allow it to be. All you must do is follow the best plan.






Cite: [url=http://www.best-language-learning-software.com/articles/french-language-learning/]French Language Learning[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...