Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το Δικαστήριο αναγνώρισε το υπαρξιακό πρόβλημα Ροδίου φορολογούμενου


720 ώρες κοινωφελούς εργασίας στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου υποχρεώνεται, με απόφαση που εξέδωσε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, να εκτελέσει σε διάστημα 3ετίας, ένας κάτοικος Ρόδου, που έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών η οποία μετετράπη σε χρηματική προς 10 ευρώ για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση και συγκεκριμένα φόρων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ!
Ο συγκεκριμένος κάτοικος Ρόδου, βρέθηκε μετά από έλεγχο, να μην έχει καταβάλει ΦΠΑ επί 10ετία. Απολογούμενος στα πλαίσια της ποινικής έρευνας που διεξήχθη υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του πλην όμως ο λογιστής, ο οποίος έχει πλέον αποβιώσει, του είχε υπεξαιρέσει τα χρήματα που του κατέβαλλε για την αποπληρωμή υποχρεώσεών του προς το δημόσιο!
Όπως εξέθεσε χθες στην αίτησή του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η μετατροπή της ποινής φυλακίσεως, μετά προσαυξήσεων και δικαστικών εξόδων που του επιβλήθηκε υπολογίστηκε στο συνολικό ποσό των 17.710 €.
Η ως άνω απόφαση κατέστη αμετάκλητη, αφού δεν ασκήθηκε κανένα ένδικο μέσο και λόγω της άμεσης οικονομικής αδυναμίας του να καταβάλει το ως άνω ποσό, που αφορά στη μετατροπή της στερητικής της ελευθερίας ποινής, που του επιβλήθηκε σε χρηματική, υπέβαλε ενώπιον του δικαστηρίου την από 19-09-2011 αίτησή του, με την οποία ζητούσε τη ρύθμιση της ποινής σε μηνιαίες δόσεις.
Κατόπιν της εκδικάσεως της αιτήσεώς του, εξεδόθη απόφαση την οποία και έκανε δεκτή, επιτρέποντάς του να καταβάλει το ως άνω ποσό σε 36 μηνιαίες δόσεις, ύψους 492 ευρώ η κάθε μία.
Εξέθεσε ότι δεν είναι σε θέση να καταβάλει το ποσό της μετατραπείσας ποινής, που περαιτέρω ορίσθηκε σε 36 μηνιαίες δόσεις λόγω της παρατεταμένης οικονομικής αδυναμίας του, εξ αιτίας και του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να βρει κάποια σταθερή εργασία, όπως ανέμενε.
Τόνισε επίσης ότι είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών και ότι συντηρεί μετά βίας την οικογένειά του, αφού η σύζυγος του πλέον δεν εργάζεται. Από δε τα παιδιά του κανένα δεν έχει σταθερή εργασία, με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα σοβαρό και διαρκές οικονομικό πρόβλημα που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μετά κόπων και βασάνων επιβίωσή τους.
Τόνισε επίσης ότι είναι παντελώς πτωχός και ότι επισπεύδονται εναντίον του διαδικασίες κατασχέσεως της μηδαμινής περιουσίας του από την Δ.Ο.Υ. Ρόδου.
Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς και το αίτημά του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...