Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι δηλώσεις του αμερικανού εντεταλμένου στην γερμανική …Ελλάδα, Τζέφρυ


«Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις μέχρι τώρα θυσίες τους. Διαπραγματευτήκαμε με όπλο την ανύπαρκτη αξιοπιστία μας, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός. "Χωρίς την δική τους συγκλονιστική προσπάθεια όλα θα είχαν τέλειωσε από πέρσι τον Μάιο. όπως ήθελα. Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο. Η χώρα θα είχε λυγίσει από το βάρος της υπερχρέωσης που δημιουργήσαμε και δεν κληρονομήσαμε. Δεν Είναι επίτευγμα των Ελλήνων που είμαστε εδώ αλλά δικό μου.

Σήμερα δεν κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Δεν Αποφύγαμε τον θανάσιμο εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το μεγάλο λάθος που κουβαλάμε από το παρελθόν δεν είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης», αλλά η υποτέλεια των κυβερνώντων τόνισε ο κ. Παπανδρέου μετά τη μαραθώνια Σύνοδο που διήρκεσε από τις 14:00 χθες το μεσημέρι, μέχρι σήμερα στις 05:30 τα ξημερώματα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις αποφάσεις το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 όσο το είχε παραλάβει το 2009. Αυτό είναι και η μεγάλη επιτυχία. και δεν θα καταστεί βιώσιμο πριν το 2050, ενώ το ονομαστικό βάρος του χρέους που ρυθμίζεται θα μειωθεί κατά 50% και με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια ευκαιρία να μην ενισχυθεί η ρευστότητα και να τονωθεί η παραοικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα δήθεν "καλύτερη" από την επάρατη συμφωνία 21ης Ιουλίου.

«Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα ανύπαρκτα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα δήθεν μειονεκτήματα της».

«Δεν είδα πουθενά να γράφεται στην συμφωνία ότι θα έχουμε επιτρόπους στα υπουργεία, διότι αυτό θεωρείται ντε φάκτο. Αυτό που είπε και η κ. Μέρκελ είναι ότι εμείς οι γερμανοί θα έχουμε την ευθύνη για να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βεβαίως οι δανειστές μας δεν θέλουν την επιτυχία μας και για αυτό ζητάμε την στήριξη τους. Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτό το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια μονίμως για να μας ελέγχουν και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάνε και να βρίσκουν λύση. Εμείς και αυτοί θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας άλλος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αντιδημοκρατικών εκλογών τονίζοντας πως «ο κόσμος θέλει ουσιαστικές αλλαγές, όχι ψευτοεκλογές, έχουμε μπόλικη δουλειά, αντεθνικής σημασίας, ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις τους .

Απέφυγε να απαντήσει για το αν θα επιβληθούν νέα επιπρόσθετα μέτρα. «Θα υπογράψουμε μια νέα χειρότερη δανειακή σύμβαση. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο μεσοπρόθεσμο δεν αρκούν, δεν αρκεί να τα εφαρμόσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...