Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.



Με στημένη δημοσκόπηση που έκανε η ΚΑΠΑ RESEARCH AE. για να υπάρχει και το κύρος του επαγγελματία, γίνεται προσπάθεια να μπερδέψουν ακόμη ποιο πολύ τους πολίτες, εκτός εάν είναι τόσο πολύ μπερδεμένοι. Διαφορετικά δεν εξηγούνται τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα.

Ενώ το 48,8% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της ΕΕ είναι αρνητικές επειδή περιορίζουν την εθνική κυριαρχία της χώρας το ανθελληνικό 29,8% τις θεωρεί δυσάρεστες αλλά αναγκαίες για να ξαναγίνει.. μετά από τριάντα χρόνια ανταγωνιστική η Ελλάδα. Οι.. υπόλοιποι τι λένε; Όμως το 72,5% όσων μετείχαν στη δημοσκόπηση δήλωσε ταυτόχρονα ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο καταστροφικό ευρώ και μόλις το 19,5% δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψουμε στη δραχμή. Σε ό,τι αφορά τώρα τον τρόπο επικύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης, το 75,6% τάσσεται υπέρ της ψήφισής της από τη ξεπουλημένη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, εφόσον ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων όμως (54,2%) προτιμά να εγκριθεί από δημοψήφισμα, παρά από τη Βουλή (40%), και εφόσον πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, το 45,5% δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει και το 35,2% που ακόμη περνά καλά θα την υπερψηφίσει.

Επίσης καταγράφεται ένα ποσοστό 36% που δηλώνει ότι προτιμά να παραμείνει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα. είναι αυτοί που περνούν καλά, μόνο 14.6 θα την ψηφίσει. Όταν ερωτώνται αν επιθυμούν εκλογές ή μια πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας, το 55,2% τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας και το 37,3% υπέρ της διεξαγωγής εκλογών.

Η σύγχυση που επικρατεί για την εικόνα που θα πρέπει να έχει αυτή η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αποκαλύπτεται όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα καλούνται να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους στα πολιτικά πρόσωπα. Ως πρωθυπουργό της κυβέρνησης συνεργασίας η πλειοψηφία προτιμά τον σπρωχνόμενο άγρια από ευρωπαϊκά κέντρα εξωκοινοβουλευτικό κ. Λ. Παπαδήμο με δεύτερο τον ..βουβό συναινετικό κ. Αντ. Σαμαρά και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης ο Προδότης μέσω μνημονίου Γ. Παπανδρέου, ο ανύπαρκτος Φ. Κουβέλης, ο ..δεσμοφύλακας του οτσαλαν Αλ. Παπαδόπουλος, ο καταστροφέας με το χρηματιστήριο Κ. Σημίτης, ο κουρασμένος φυγάς Κ. Καραμανλής, ο υπηρέτης των τοκογλύφων Ευ. Βενιζέλος, ο διώκτης της υγείας Α. Λοβέρδος και κατάμαυρος Γ. Καρατζαφέρης. Μόνο ο Μητσοτάκης με την κόρη του και ο Πάγκαλος λείπουν, για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα της...διάλυσης .

Όταν όμως οι συμμετέχοντες στην έρευνα καλούνται να κατονομάσουν τα δέκα πιο ακατάλληλα πρόσωπα για να συμμετάσχουν σε ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα εθνικής σωτηρίας, κατονομάζουν κατά σειρά, σχεδόν τους ίδιους που… θεωρούν κατάλληλους στο προηγούμενο ερώτημα. τους κκ. Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλο, Αντ. Σαμαρά, Αλ. Παπαρήγα, Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο, Κ. Καραμανλή, Κ. Σημίτη, Γ. Καρατζαφέρη και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ανακατατάξεις εμφανίζονται και στον πίνακα δημοτικότητας των πολιτικών προσώπων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχωρεί για πρώτη φορά στην έκτη θέση. Στην κορυφή του πίνακα σκαρφαλώνει ο δεν ξέρω που είμαι και που ανήκω κ. Φ. Κουβέλης και ακολουθούν κατά σειρά ο τούρκος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο μπίζνεσμαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η ..μόνιμη κάτοικος στα πάνελ κυρία Λιάνα Κανέλλη και ο ανύπαρκτος κ. Αλ. Παπαδόπουλος.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,2%, με το ΠαΣοΚ να ακολουθεί με 14,7%, που δεν κάνουν ούτε…. αξιωματική αντιπολίτευση με τα ποσοστά τους, το ΚΚΕ με το αιώνιο 9,1%, ο φασιστικός ΛΑΟΣ με 6,3% και ο τσιπραϊκός ΣΥΡΙΖΑ με 5,1%. Και την είσοδό τους στη Βουλή διεκδικούν με αξιώσεις η Δημοκρατική Αριστερά του ποιο δημοφιλή Κουβελη (4,2%), οι Οικολόγοι Πράσινοι του σπόνσορα Αλαφουζου (3,4%) και η μητσοτακική αντιΔημοκρατική Συμμαχία (2,6%).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H Kappa Research είναι εταιρία
του ΔΟΛ (Ομίλου Λαμπράκη) που
σήμερα έχει περιέλθει στην οικογένεια Ψυχάρη που εκδίδει ΤΑ
ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ και είναι και
μεγαλομέτοχος του καναλιού MEGA.

Μην την πιστεύετε.
Τον Παπαδήμο, τον σπρωχνει ο Ψυχάρης γιατί τον θεωρεί δικό του
αλλά ο Παπαδήμος ούτε θέλει ούτε κανει γιά πολιτικός.
Τον Κουβέλη τον σπρώχνει επίσης ο
Ψυχάρης, είναι καταδικός του .
Πολύ συχνά τον βλέπετε στο MEGA
αλλά δεν έχει τίποτε το νέο να πεί.
Τον Τσίπρα και γενικά τον ΣΥΡΙΖΑ
δεν τον πάει Καθόλου ο Ψυχάρης και
γι αυτό του δίνει ποσοστό πολύ
χαμηλό, πιό χαμηλό και από αυτό
του κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη , αν
είναι ποτέ δυνατόν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...