Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δεν θέλει να γίνει ..πρωθυπουργός ο ΣΑΜΑΡΑΣ.



«Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω». Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο κ. Αντ. Σαμαράς, όταν του τίθεται το θέμα τι θα πράξει η ΝΔ εάν η κυβέρνηση ζητήσει να ψηφισθεί η νέα δανειακή συμφωνία με πλειοψηφία 180 βουλευτών, λες και το αυτονόητο, χρειάζεται επεξήγησης. Εδω δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ..πολιτική φράση του, όταν ρωτήθηκε για το μνημόνιο, πως «το κράτος έχει συνέχεια και θα πρέπει η εκάστοτε κυβέρνηση να τιμά τις υπογραφές των προγενέστερων που έχουν βάλει σε διεθνείς συμφωνίες. ». Είναι αυτό που επικαλούνται όλοι οι νεοεκλεγέντες λες και ο προηγούμενος πρωθυπουργός ήταν ο …πάπας. Μπορείς κύριε Σαμαρά να προκαλέσεις τις εκλογές αποδεχόμενος την πρόκληση του Βενιζέλου, που έβαλε τον φίλο του και λαγό του ΠΑΣΟΚ τον Καρατζαφέρη να την πλασάρει, για να φύγει η καταστροφική κυβέρνηση, εκτός εάν δεν έχεις ..εμπιστοσύνη στους βουλευτές σου. Ο στενός συνεργάτης σου κ. Σταμάτης δηλώνει πως μία επιμονή στην ευρεία πλειοψηφία θα συνιστά «απόδραση της κυβέρνησης δια της καταψήφισης της συμφωνίας», ( Δηλαδή επιζητάς την παραμονή της,) και ότι είσαι αρνητικός στην προοπτική των 180. Ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, ενώ υψηλόβαθμα στελέχη σου προβλέπουν, ότι τελικά η κυβέρνηση, δεν θα ζητήσει έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία, προβλέποντας πως ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος, λόγω και της ιδιότητας του συνταγματολόγου δεν θα επιμείνει και δεν θα εισηγηθεί ψήφιση από 180 βουλευτές, αφού όπως λένε, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ξεχνούν μάλλον δίνοντας έμμεσα συγχωροχάρτι, ότι η αρχή έγινε με την ψήφιση του μνημονίου που ήταν η απαρχή της παραχώρησης, και στέκονται ιδιαίτερα στη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου, όπου υπάρχει η εξής επισήμανση: «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο». Ο κ. Σταμάτης είπε, πως «Προτείνονται άπειρες λύσεις εκτός από μια, να μην μιλήσει και να μην κρίνει ο λαός» και διερωτάται «Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή». Δεν μας λέει όμως ποιες προσπάθειες έκανε το κόμμα του για προσφυγή στις κάλπες. ΚΑΜΜΙΑ. Παράλληλα προετοιμάζοντας ίσως το παραπλανητικό σλόγκαν που θα πάτε σε εκλογές, επέκρινε τον δοτό Πρωθυπουργό, για το γεγονός ότι είπε πως εθνική γραμμή είναι η μη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη. «Και μόνο που το λέει αυτό είναι μεμπτό. Ετέθη ποτέ θέμα να βγει η χώρα από την ευρωζώνη; Απειλεί ή εκβιάζει με αυτό;» αναφέρει. Μην μας πεις τώρα ότι εσύ θα βάλεις ως διακύβευμα των εκλογών το …περί παραμονής ή μη στην ευρωζώνη, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Παρεμπιπτόντως η γραμμή σου να υπάρξει αυστηρή κριτική στον Καρατζαφέρη, κατηγορώντας τον για όργανο της κυβέρνησης, με δηλώσεις στελεχών σου του τύπου «Ο κ. Καρατζαφέρης το είπε και αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της τακτικής εκδούλευσης που προσφέρει στην κυβέρνηση και στον κ. Παπανδρέου. Είναι τακτική η εκδούλευση, μονίμως εδώ και 1,5 χρόνο. Άλλοτε με το Μνημόνιο, άλλοτε με το ΔΝΤ. Όσα δεν μπορεί να πει η κυβέρνηση, προλαβαίνει και τα λέει ο κ. Καρατζαφέρης» το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον διατηρούν στην επικαιρότητα, αυτό δηλαδή που ζητεί εναγωνίως.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

προτεινω να τον εκτελεσουμε τον Καρατζαφερη εχει φερει τοσα δεινα στον τοπο απο το 1944 ισα μεχρι τωρα.πω πω δεν παιζεται ο ανθρωπος.με ολες τις κυβερνησεις μεσα ειναι.Εφιαλτης σου εχει γινει κνιτοσκυλο ιχνος.....

Ixnos είπε...

Το ..κνιτόσκυλο ειναι το καλύτερο απο ολα.ΧαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011
Πέφτουν και οι μάσκες του Σαμαρά
Σαμαράς: «Εγώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν υπογράφω»


Ναι, ε; Και τι δηλαδή τι θα πράξετε εσείς ρε καλόπαιδα;


Πως θα κρατήσετε την περηφάνια σας μην υπογράφοντας το νέο μνημόνιο;
Το κουτόχορτο της επαναδιαπραγμάτευσης ήδη σας το έτριψαν στην μούρη οι δυτικοί.


Άρα τι άλλες επιλογές έχετε;
- Να οδηγήσετε την χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία;
- Επαναφέροντας την δραχμή;
- Σπέρνοντας φτώχεια και δυστυχία στην χώρα;


Γιατί δεν μας το λέτε ξεκάθαρα;
Πως επιλέγετε να ... είστε πρώτοι στο χωριό παρά δεύτεροι στην πόλη;
Να ξέρουμε με τι προδότες έχουμε να κάνουμε; (όχι ότι ξεχνάμε το λαμπρό προδοτικό παρελθόν σας)


Καλά ρε, δεν ντρέπεστε καθόλου...Τουλάχιστον η Αλέκα, αν και γυναίκα, είχε τα απίδια να βγεί και να πεί "έξω από το Ευρώ" και ας "ζήσουμε αναλόγως των δυνάμεών μας" δηλαδή .... με δραχμή και μιζέρια.


Εσείς με τι απίδια θα πείτε "δεν υπογράφω" το νέο μνημόνιο;...
Γιατί αλλιώς τι;
Τι είστε αποφασισμένοι να πράξετε;
Τι σας απομένει να πράξετε;


Ή ψεύδεστε ασύστολα ή ετοιμάζετε μεγάλη εθνική προδοσία!


Η πολιτική της ΝΔ ισοδυναμεί με την πολιτική της υπερήφανης δραχμής που ξεδιπλώνεται σαν φίδι κολοβό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...