Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Καθυστερούν για να περάσει το αυτόφωρο


Την ποινική δίωξη του... νταή πρώην υπουργού ζήτησαν οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη, αλλά και της...


φραστικής επίθεσης, που δέχθηκαν εν συνεία από τον υπουργό - πρότυπο πολίτη. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν στην Τροχαία Καισαριανής.

Παράλληλα, οι ειδικοί φρουροί κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου. Ζητούν από την κα. Ράικου να πράξει «τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης».
Ο Κ. Κουλούρης παραβίασε τέσσερις κόκκινους σηματοδότες, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και προσπάθησε να φύγει, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν 25χρονο αστυνομικό τραυματίζοντας τον στο πόδι κάτι που ωστόσο ο τραυματίας απέδωσε στον εκνευρισμό του πρώην υπουργού.

Η ισχύς του διπλώματος οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.

Σε δηλώσεις του, ο Κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών. Σε άλλες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να προκάλεσε... διάστρεμα (!) στον αστυνομικό με το αυτοκίνητό του, ενώ σε άλλες δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε για την απάνθρωπη (!!!) συμπεριφορά των αστυνομικών επειδή παραβίασε ένα φανάρι!!!

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Η απάντηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Με μια απάντηση, προφανώς καθ' υπαγόρευση από τον Χρ. Παπουτσή, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δημιουργώντας έριδες ανάμεσα στο Σώμα. Με την ανακοίνωσή του, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αδειάζει τους αστυνομικούς, τους οποίους θέλει, όμως, ταυτόχρονα να έχουν υψηλό ηθικό όταν κυνηγούν εγκληματίες! Διαβάστε ολοκληρη την ανακοίνωση:

Σχετικά με τη διερεύνηση περιστατικού ελαφρύ τραυματισμού Ειδικού Φρουρού από τροχαίο ατύχημα, που προκλήθηκε χθες το βράδυ και ειδικότερα ως προς τα ερωτηματικά, που διατυπώθηκαν από μερίδα των Μ.Μ.Ε. για τη μη σύλληψη του πρώην Βουλευτή, διευκρινίζεται ότι ο γενικός δικονομικός κανόνας της υποχρεωτικής σύλληψης, όσων τελούν αυτόφωρα κακουργήματα ή πλημμελήματα, δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 43 του ισχύοντος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επιπλέον, όσον αφορά στο σημερινό Δελτίο Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
• Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία.
• Οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών, για το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφηκαν σε σημερινό (σ.σ. χθεσινό) Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με απόλυτα σαφή τρόπο, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση ή παρερμηνεία.
• Προφανώς η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο «κουκούλωμα», ή «ιδιαίτερη μεταχείριση» ή «άνιση αντιμετώπιση των πολιτών» δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής.
• Όσον αφορά στις αιτιάσεις για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.
Πέραν των αβάσιμων ισχυρισμών και των αυθαιρέτων νομικών εκτιμήσεων, που επικαλούνται στο Δελτίο Τύπου, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

- Μπορεί ο κάθε πολίτης να παραβιάσει 4 κόκκινα φανάρια, να μην έχει πάνω του ταυτότητα, το δίπλωμα να έχει λήξει και να προσπαθήσει να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο χωρίς οι αστυνομικοί να τολμήσουν να τον συλλάβουν;
- Μπορεί ο κάθε πολίτης να χτυπήσει ηθελημένα ή άθελα αστυνομικό και μετά να πάει σπίτι του χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να τον ενοχλήσει;
- Αλήθεια, κύριοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., γιατί δε βγάζετε ανάλογες ανακοινώσεις όταν πρόκειται για έναν απλό πολίτη, πού άνδρες της Τροχαίας, ενεργόντας καθ' υπόδειξη των ανωτέρων τους, κόβουν σωρηδών κλήσεις, για να πιάσουν τον... στόχο; Ή μήπως δε γίνονται;
- Σε ότι αφορά τα των "ανακριτικών υπαλλήλων" που αναφέρετε στην κατάπτυστη ανακοίνωση, να σας θυμήσουμε ότι κάθε ομάδα ΔΙΑΣ, δηλαδή ανά 2 ζευγάρια ήτοι 4 αστυνομικούς, ο ένας ΠΑΝΤΑ είναι ανακριτικός υπάλληλος! Άρα, είναι οφθαλμοφανές ποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση.
- Τέλος, κανείς δεν αμφισβήτησε ότι προσωπικό της αστυνομίας (δηλαδή οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ) δεν είναι υπηρέτες της νομιμότητας. ΕΣΕΙΣ είστε διεφθαρμένοι και αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις και τις ενέργειές σας. ¨Ετσι για να τελειώνει το παραμύθι με τους... ψευτογαλονάδες.

πηγή:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να χεραισται την αστυνομια σας και τα παλληκαρια που την στελεχωνουν.Αν βρισκοταν καποιος αλλος στην θεση του σιχαμερου πρωην εκπροσωπου του σαπιου κατεστημανου θα ειχαι (φαει το ξυλο της αρκούδας) προσαχθεί βιαίος και θα περιμεναι το αυτοφωρο. Αλλα βλεπεις τα μπατσακια κανουν τους μαγκες και εξαντλουν την αυστηροτητα τους και πολες φορες το μενος τους εκει που τους περνει.Αει σιχτιρ λοιπον και μην εισται φιλικα κειμενοι σε καποιους που δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους και απο τους οποιους περιμενουμαι να μας προστατεψουν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...