Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με κούριερ έστελναν…. τις μίζες στο Υπουργείο


Όταν μία γραμματέας άνοιξε έναν από τους φακέλους με αιτήματα για εγκρίσεις τύπου Μηχανήματα Έργου, παρά τη ρητή εντολή που είχε δώσει να του παραδίδονται κλειστοί, βρήκε χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 1.000 ευρώ. Έπειτα από έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στο πόθεν έσχες του Διευθυντή Σ.Μ. του Υπουργείου, βρέθηκε περίπου 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τις αμοιβές του.

Το newsbomb αποκαλύπτει την Έκθεση Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης του υψηλόβαθμου κρατικού λειτουργού Σ.Μ. Σύμφωνα με αυτήν, εντοπίστηκε ποσό ύψους 959.693,34 ευρώ, το οποίο δεν αιτιολογείται, ενώ διατηρούνται επιφυλάξεις για ποσά συνολικού ύψους 335.744,49 ευρώ.

Στη κατοχή του Σ.Μ. εντοπίστηκε και σημαντική ακίνητη και κινητή περιουσία. Από το διαμέρισμα που νοίκιαζε στα Κάτω Πατήσια βρέθηκε σε λίγα χρόνια ιδιοκτήτης πολυτελούς μεζονέτας στη Βούλα, ενώ από το αυτοκίνητο των 1.200 κ.ε. έφτασε να οδηγεί ο ίδιος Jaguar αξίας 73.000 ευρώ και Mercedes 33.000 ευρώ η σύζυγός του. Ακόμη, αγόρασε χιλιάδες στρέμματα αγροτεμαχίων στο Μαρκόπουλο, τον Ωροπό και την Εύβοια.

Ο Σ.Μ. κατηγορείται, ότι υπέγραψε εκατοντάδες εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργων, οι οποίες είχαν στηριχθεί σε πλαστές τεχνικές εκθέσεις. Με τον τρόπο αυτό ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο από 120.000 έως 135.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, πολλούς από τους φακέλους τους έφερνε ο ίδιος ανά δεκάδες, τους οποίους παρέδιδε στη Γραμματεία, χρεωμένους αναρμοδίως από τον ίδιο σε συγκεκριμένους εισηγητές, προκειμένου να πρωτοκολληθούν ως εισερχόμενα. Οι περισσότεροι αφορούσαν συγκεκριμένο υπάλληλο Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Ν.Α. Κιλκίς, αλλά και διεκπεραιωτή από την Αχαΐα.

Σήμερα ο πρώην προϊστάμενος Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σ.Μ. αντί να είναι φυλακή και κατασχεμένα τα δολίως αποκτηθέντα , έχει τεθεί απλά σε αργία και σύμφωνα με το νόμο λαμβάνει το μισό μισθό, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει ο ίδιος, κατόπιν της απόλυσής του για την υπόθεση με τα μηχανήματα έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...