Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνική πολιτική και Έλληνες..πολιτικοί είναι διαφορετικές... έννοιες


Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, κάμπινγκ και ενοικιαζομένων δωματίων, σε όλα τα θέατρα της χώρας, αλλά και σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, μετά την άφρονα επιταγή της τρόικας για κλείσιμο των: Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας( Ο.Ε.Κ.) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας Ο.Ε.Ε.). Και αυτό γιατί όλα τα προγράμματα των δύο Οργανισμών, θα βρεθούν στον ..αέρα. Συγκεκριμένα από τον ΟΕΚ κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι δανειοδοτηθέντες από τον Οργανισμό. Την ίδια ώρα πολλές δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες λαμβάνουν επιδότηση του επιτοκίου για τα δάνεια που έχουν πάρει από τις εμπορικές τράπεζες. Ουδείς απαντά στο ερώτημα ποιος θα αναλάβει σε μία τόσο κακή οικονομική συγκυρία να καταβάλλει όλα αυτά τα ποσά που απαιτούνται για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια που έχουν συναφθεί με επιδότηση επιτοκίου; Ποιος θα καταβάλλει την επιδότηση ενοικίου στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, που έχουν ήδη πληρώσει για αυτές τις παροχές;

Την ίδια ώρα 400.000 δικαιούχοι παροχών κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ, αλλά και πάνω από 1000 επιχειρήσεις, (από ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως κάμπινγκ,) μένουν «ξεκρέμαστοι» από μία τέτοια εξέλιξη. Φανταστείτε το κόστος από ενδεχόμενη απώλεια 400.000 τουριστών.

Στα 55 χρόνια λειτουργίας του, ο Ο.Ε.Κ έχει προσφέρει ιδιόκτητη στέγη σε 650.000 οικογένειες περίπου. Στις 50.000 από αυτές παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία σε κάποιον οικισμό, σε 360.000 δόθηκε δάνειο αγοράς ή ανέγερσης πρώτης κατοικίας και 240.000 περίπου πήραν δάνειο επισκευής, επέκτασης ή αποπεράτωσης κατοικίας. Ακόμη, κάθε χρόνο, περί τις 100.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου.

ο Ο.Ε.Ε είναι ανταποδοτικός φορέας κοινωνικής πολιτικής για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις και κοινωνικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας. Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι παροχές του απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κοινή ωφέλεια, τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, άτομα με αναπηρία, αλλά και επιδοτούμενους ανέργους και άγαμες μητέρες - ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ορίσθηκε Δικαιούχος για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Η ειρωνεία είναι ότι το 2011 η Ελλάδα πλήρωσε σε τόκους 16,4 δις ! Το ΕΣΠΑ (2007-2013) είναι 23,8 δις ! Με άλλα λόγια η διαχείριση του καραγκιόζη και της Αγλαΐας, αφού τα 2/3 του ΕΣΠΑ πληρώθηκαν σε τόκους ενός έτους !

Στόχος της Δράσης αυτής είναι η αύξηση της γυναικείας απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, με την παροχή σε γυναίκες ωφελούμενες θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που συμμετέχουν.

Προσφέρει όλο το χρόνο δωρεάν διακοπές, με νέους, περισσότερους χερσαίους και θαλάσσιους προορισμούς που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και ιστορικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά στοιχεία. Με τα οργανωμένα προγράμματα εκδρομών όλο το χρόνο σε όλη την Ελλάδα επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος, στηρίζεται αποφασιστικά η περιφέρεια, οι τοπικές οικονομίες και ενισχύεται η απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...