Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Προκαλούν πλέον ανοιχτά οι αμερικανοί το Ιραν


Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα γίνεται θεατής σε ένα ακόμα «παιχνίδι» των Αμερικανών, οι οποίοι πιέζουν το Ιράν με κάθε μέσο, προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Τις τελευταίες μέρες στο youtube κυκλοφορούν δύο βίντεο που έχουν καταγράψει αμέτρητα τανκς να μεταφέρονται σε βαγόνια, στο κέντρο εκπαίδευσης στην Καλιφόρνια. Διαβάζοντας μάλιστα τα σχόλια των αμερικανών που έχουν παρακολουθήσει τα δύο βίντεο, νομίζει κανείς πως ο πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη.
Μάλιστα, κάποιος επισημαίνει πως ζει κοντά σε αεροδρόμιο και τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε δοκιμαστικές πτήσεις.
Από την Καλιφόρνια στο Soqotra;
Εκτιμάται, πως όταν τα τανκς θα είναι έτοιμα, θα ενισχύσουν τον ήδη ενισχυμένο στρατό των Η.Π.Α. στο νησί Sqotra, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει οι Αμερικανοί και στις επιχειρήσεις τους στον πόλεμο του Ιράκ.
Αυτή τη στιγμή, εκτιμάται πως στο Soqotra και το νησί Masirah, υπάρχουν γύρω στους 150.000 αμερικανούς πεζοναύτες οι οποίοι είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι πριν λίγες ώρες μία τεράστια δυτική αρμάδα αποτελούμενη από έξι πλοία με "κορμό" το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) τρία αμερικανικά, ένα βρετανικό και ένα γαλλικό, αλλά και δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια που περιπολούσαν στην περιοχή, υπό την επιτήρηση ενός Ε-2C Hawkeye και έξι μαχητικών F/A-18E/F που περιπολούσαν πάνω από την αρμάδα, πέρασαν τα στενά του Χορμούζ παρακολουθούμενη από τα ιρανικά ραντάρ, και αυτή την στιγμή η αρμάδα βρίσκεται εντός του Κόλπου. Ήδη καταδείχθηκε δηλαδή ότι το Ιράν ήταν αδύνατο να εμποδίσει μιά τέτοια εξέλιξη, έστω και αν απειλεί σε δεύτερο χρόνο την ναρκοθέτηση των στενών. Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι "Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Οι ξένοι δεν έχουν θέση μέσα στον Περσικό Κόλπο", αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν πολύ για να τους διώξουν. Ταυτοχρόνως τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστους συναγερμού οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν.

Τα έξι σκάφη έχουν πολλαπλάσια αεροπορική και ναυτική ισχύ από το σύνολο της ιρανικής Αεροπορίας και του Ναυτικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...