Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τρόμαξαν ακόμα και οι.... τοκογλύφοι από την …υποτακτικότητα μας.


Πως μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός ή ένας εκλεγμένος βουλευτής να παραμένει στη θέση του και να «απειλεί» την κοινωνία με τη θετική ψήφο του στο καταστροφικό δεύτερο μνημόνιο, τη στιγμή που αυτός είναι υπεύθυνος για το ότι φτάσαμε σαν χώρα να αντιμετωπίζουμε αυτά τα διλλήματα;

Πως μπορεί ένας πολιτικός αρχηγός ή ένας εκλεγμένος βουλευτής να παραμένει στη θέση του και να παραδίδει τη χώρα για δεκαετίες στους διεθνείς τοκογλύφους να οδηγεί τους οδηγεί τους Έλληνες σε βιοτικό επίπεδο ανάλογο της Βουλγαρίας ή της Σλοβενίας;

Από σήμερα αρχίζει η νέα, μεγάλη περιπέτεια της Ελλάδας και των Ελλήνων. Ίσως να είναι ανάλογη της περιπέτειας που ακολούθησε τη Μικρασιατική καταστροφή, πράγμα που ανάγκασε ακόμη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη να πει "Όχι σε ένα νέο μνημόνιο προϊόν εκβιαστών"

Οι φωτιές που άναψαν χθες το βράδυ στην Αθήνα και το σκηνικό της καταστροφής που στήθηκε είτε από αγανακτισμένους - απελπισμένους πολίτες είτε από προβοκάτορες, σηματοδοτούν ένα πράγμα: Η Ελλάδα που γνωρίσαμε από τη Μεταπολίτευση και μετά, έγινε στάχτη! και ανέδειξε ως Δεύτερη δύναμη στη Βουλή τους ανεξάρτητους!

Μαζί με το τέλος της αντιπολίτευσης πανε στον πολιτικό καιάδα και οι περισσότεροι από τους 200 βουλευτές, που «κόντρα» στην κοινωνία αποφάσισαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας και των Γερμανών επικυρίαρχων της Ευρώπης, ανοίγοντας την Κερκόπορτα στα ξένα αλλά και τα ελληνικά συμφέροντα που έβαλαν εδώ και δύο χρόνια στο στόχαστρο τη χώρα και τον πλούτο της.

Η απλοϊκή, απολίτικη επιχειρηματολογία «δε γίνεται αλλιώς, θα πτωχεύσουμε» ελάχιστους έπεισε, ακόμα και στην περίπτωση που ισχύει!

Θα καταλάβουν οι Έλληνες ότι έρχεται το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."

και …μέτρα «κόλαση» για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αυτά περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο .Περιλαμβάνει τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα».

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων προβλέπει οριζόντιες περικοπές για μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, δραστικές περικοπές στις συντάξεις, απολύσεις στο δημόσιο και πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Διέπεται από το ασύμφορο αγγλικό δίκαιο και επιφέρει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...