Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα χειρότερα έπονται. Δεν είδαμε τίποτα ακόμα


Η Γερμανία και το ΔΝΤ συνειδητοποίησαν ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος όπως το είχαν επινοήσει και καταστρώσει απέτυχε. Ήδη εμμέσως αναφέρουν ότι το σχέδιο δεν πέτυχε και πλέον θα ενεργοποιήσουν το plan B. Το plan Β σχεδιάζεται μεθοδικά, με μεγάλη μυστικότητα και περιλαμβάνει την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ και πιθανότητα να αρχίσει να υλοποιείται τον Μάρτιο.
H χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ θα είναι μια συντεταγμένη χρεοκοπία όχι μια άναρχη διαδικασία. Θα είναι ένα μεγάλο ΘΑΝΑΣΙΜΟ βήμα για την οικονομική ιστορία της Ελλάδος. Έτσι ΗΔΗ στην Γερμανία τα επίσημα όργανα, αλλά και οι ανεπίσημοι εκφραστές της Γερμανικής πολιτικής μιλούν πλέον για χρεοκοπία εντός του ευρώ, ενώ οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι για πρώτη φορά διαφοροποιούνται λέγοντας, ότι θα ήταν σωστό τελικά να πληρωθούν τα CDS για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες και οι στρεβλώσεις στην παγκόσμια αγορά χρέους.

Ενώ μιλούσαν στην Ελλάδα για μαζική αναδιάρθρωση της οικονομίας, για πρόγραμμα μαμούθ 50 δις ευρώ που θα προέκυπτε από τις αποκρατικοποιήσεις, πλέον πολύ γρήγορα αυτα εγκαταλείφθηκαν, γιατί διαπίστωσαν ότι δεν είναι υλοποιήσιμα σχέδια ,αλλά απλά υπερφίαλα σενάρια που δεν εδράζονταν στην πραγματικότητα.

To plan B


Η διαδικασία του PSI+ θα ξεκινήσει ως εθελοντική με το haircut να φθάνει στο 50% ή 70% απομειώσεις με βάση την καθαρή παρούσα αξία.
Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι το haircut πρέπει να φθάσει στο 70% ή 80% και η καθαρή παρούσα αξία περιλαμβανομένων και των νέων κουπονιών στο 90% ή 100%.
Η Τρόικα και η Γερμανία που έχει τον πρώτο λόγο ακυρώνουν το μνημόνιο 2 και επιβάλλουν το μνημόνιο plus ένα νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει μια ακραία θεραπεία σοκ στην ελληνική οικονομία. Τα CDS θα πληρωθούν στους κατόχους τους.
Η Τρόικα σε συνεργασία με την ΕΚΤ θα στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες ενισχύοντας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με 30 δις ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ζημίες από τα ομόλογα.
Με το νέο μνημόνιο plus για να χορηγηθούν νέα δάνεια, οι οικονομικές αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, αλλά αποκλειστικά από την Τρόικα σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς.
Το σενάριο αυτό έχει επεξεργαστεί και συμφωνηθεί πέραν των κύκλων της Τρόικα και από έλληνες αξιωματούχους.
Δηλαδή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει συντεταγμένα εντός του ευρώ,
και μετά την χρεοκοπία λένε οτι θα υπάρξει σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδος, αλλά με την Γερμανία να ασκεί τον οικονομικό έλεγχο στην Ελλάδα.
Οπότε τα χειρότερα για την κοινωνία είναι εμπρός.

2 σχόλια:

Tiramolas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Tiramolas είπε...

theos fulaksei..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...