Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Όλα τα καλά στον Δασκαλαντωνάκη όλα τα λεφτά στον Σιφουνακη .




Οι Πρασσές είναι ένας ημιεγκαταλελειμμένος ορεινός οικισμός 100 κατοίκων στο Ρέθυμνο οπου το 65% των κατοικιών δεν κατοικούνται μόνιμα».
 που όμως ευτύχησε να είναι ο τόπος καταγωγής του Νίκου Σηφουνάκη. Ο άσημος οικισμός των Πρασσών δεν περιλαμβάνεται στους οικισμούς υψηλής πολιτιστικής αξίας, αλλά στην κατηγορία 2 (μεσαίας πολιτιστικής αξίας). Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός του ως παραδοσιακός ήταν η απαραίτητη κίνηση προκειμένου να τύχει ειδικής μέριμνας από την Πολιτεία.

Ο τόπος αυτός αποδεικνύεται ευλογημένος καθώς δέχθηκε, μέσω διαφόρων κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ την  τελευταία δεκαετία.
 
Από την «ευεργεσία» επωφελούνται όλοι οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στο χωριό, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο κ. Σηφουνάκης. Αρκετές από τις αναπλάσεις βρίσκονται περιμετρικά των οικογενειακών του ιδιοκτησιών οι οποίες σχετικά πρόσφατα μεταβιβάστηκαν σε νεοϊδρυθείσα τουριστική εταιρία της συζύγου του κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, με σκοπό προφανώς, την τουριστική αξιοποίησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...