Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ποιος ....προετοίμασε το κούρεμα στην Κύπρο; .




Τα περίεργα παιχνίδια που παιχτήκαν στην πλάτη του κυπριακού λαού αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, με το τελευταίο να έρχεται σήμερα από πλευράς Προεδρικού, το οποίο απαντώντας στις βολές που δέχεται από την αντιπολίτευση ότι πριν το πρώτο Eurogroup ετοίμασε Νομοσχέδιο, αποκαλύπτει επιστολή του Υπ. Οικονομικών με την οποία γνωστοποιείται ότι αυτόβουλα Λειτουργός του Υπουργείου ενήργησε για ετοιμασία Νομοσχεδίου κουρέματος καταθέσεων (!) Μάλιστα, σύμφωνα με το Προεδρικό, διατάχθηκε αμέσως εσωτερική έρευνα, αφού οι σαφείς εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πως δεν συζητείται ούτε καν ως ιδέα το θέμα κουρέματος καταθέσεων.
Ο Γενικός Εισαγγελέας αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας ότι το πρωί της Παρασκευής πριν το πρώτο Eurogroup τον επισκέφθηκε στο γραφείο του λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών και ζήτησε να ετοιμαστεί προκαταρκτικό Νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.
Συγκεκριμένα σε γραπτή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας,  αναφέρεται πως «μετά από τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι το πρωί της 15ης Μαρτίου 2013 δόθηκαν οδηγίες στη Γενική Εισαγγελία για την ετοιμασία νομοσχεδίου με πρόνοιες αποκοπής ποσοστών από τις καταθέσεις σε τράπεζες και επειδή καταβάλλεται προσπάθεια να εμφανιστεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γνώριζε για το κούρεμα πριν πάει στις Βρυξέλλες, ανακοινώνει ότι:
1.     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, στις 20 Μαρτίου 2013, με επιστολή του προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί ποιος λειτουργός του υπουργείου έδωσε στη Νομική Υπηρεσία τις εντολές καθώς και από πού τις έλαβε όταν «οι πάντες που συμμετείχαν στην αποστολή γνώριζαν τις αμετάκλητες οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ούτε προς συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή μια ανάλογη πρόταση».
2.      Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, με απαντητική επιστολή του, στις 22 Μαρτίου, διευκρινίζει ότι τις οδηγίες έδωσε Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός του Υπουργείου, ο οποίος περιλαμβανόταν μεταξύ των τριών Οικονομικών Λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών που από κοινού χειρίζονταν όλα τα θέματα για τα οποία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από τις δυο επιστολές, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες και επισυνάπτονται, γίνεται αντιληπτό ότι η κρατική γραφειοκρατία βρισκόταν στη δυναμική και το περιεχόμενο του Μνημονίου της 23ης Νοεμβρίου 2012, που στηρίζονταν στη λογική του κουρέματος καταθέσεων, όπως αυτή διατυπωνόταν στην παρ. 1.19 του αρχικού Μνημονίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, δεν ήταν ενήμερος των εντολών που δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησε τη διεξαγωγή της έρευνας.
H ανάγκη για την αλήθεια επανέρχεται διαρκώς από την επίμονη προσπάθεια των εκπροσώπων της προηγούμενης Κυβέρνησης να παραποιούν τα πραγματικά γεγονότα και να επιχειρούν να μετακυλήσουν αλλού τις ευθύνες τους για όσα δεινά επισώρευσαν στους ώμους του κυπριακού λαού.
Διαβάστε τα σχετικά έγραφα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...