Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Διευρύνθηκε η ..τρύπα του …Στουρνάρα.



Κατά 150 εκατ. μέσα σε μόλις ένα μήνα διευρύνθηκε η «τρύπα» στα προ επιστροφών φόρου έσοδα. Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση ότι στην επόμενη αξιολόγηση, όπου θα εξειδικευθούν και τα μέτρα της διετίας 2015-2016, η Τρόικα να επαναφέρει το θέμα της λήψης διορθωτικών μέτρων έως το τέλος του έτους.
Η εικόνα δεν μπορεί να αναστραφεί, με δεδομένο ότι η υστέρηση οφείλεται στη δραματική συρρίκνωση της κατανάλωσης, που συμπαρασύρει όλους τους έμμεσους φόρους.

Τα έσοδα από τον ΦΠΑ εμφανίζουν υστέρηση 260 εκατ. ευρώ από το στόχο, εκ των οποίων τα μισά (126 εκατ. ευρώ) είναι λόγω της «βουτιάς» στα πετρελαιοειδή, ενώ στα 199 εκατ. ευρώ έφτασε η υστέρηση στα έσοδα από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης.
Είναι δε τόσο ηλίθιοι οι κυβερνώντες που επικαλούνται τις εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τα προσδοκώμενα έσοδα από την επιβολή προστίμων και πρόσθετων φόρων σε μεγάλες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και άτομα μεγάλου πλούτου, χωρίς να λαμβάνουν υπ΄οψιν της διάλυση της αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...