Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Στείλτε τα με το… «Βασίλισσα Φρειδερίκη» στην... Αμερική για να τα σώσετε.



Για τους νεώτερους λέμε, ότι χιλιάδες παιδιά μεταφερθήκαν με το «καταραμένο πλοίο » στο Αμερικα για υιοθεσία , αφαιρώντας  έτσι τον μελλοντικό ..ανθό της χώρας σε ανταμοιβή για το σχέδιο Μάρσαλ, που είχε κίτρινο τυρι ,γάλα σκόνη και κάτι αποφόρια αμερικανικά για τους ιθαγενείς  μαζί όμως με πολύ ντολαρς που το πήραν οι μποδοσακηδες και άλλοι εθνικοί …επενδυτές, πρώην δοσίλογοι κουκουλοφόροι ,μαυραγορίτες, και γερμανοτσολιάδες,των οποίων απόγονοι, μας κυβερνούν ακόμη.  . . .



Οργισμένοι γονείς και ταλαιπωρημένα παιδιά παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - Τουλάχιστον 5 ασθενοφόρα με μικρούς ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργείου φτάνουν σε κάθε γενική εφημερία
Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που σταμάτησε να λειτουργεί το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου, αφήνοντας ολόκληρο τον Πειραιά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα χωρίς δημόσια παιδοχειρουργική κάλυψη.
Tο τμήμα αυτή τη στιγμή φαίνεται να λειτουργεί μόνο στα χαρτιά, καθώς παιδιά που χρήζουν ανάγκης άμεσης εισαγωγής σε χειρουργεία παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα.
Η οδύσσεια για γονείς και μικρούς ασθενείς ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν μετά από συνταξιοδοτήσεις στο τμήμα έμεινε μόνο ο Συντονιστής Διευθυντής, ο οποίος στη συνέχεια μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, «δήθεν» για κάλυψη εφημεριών, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων.
Το ζήτημα της κλειστής παιδοχειρουργικής κλινικής του Τζανείου, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη δημόσια υγεία και δη στην περίθαλψη μικρών παιδιών.
Τελικά, στις αρχές Ιουλίου ο εν λόγω Διευθυντής επανήλθε στο Τζάνειο από το Αγία Σοφία, μετά από αίτημα του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου. Ωστόσο, αμέσως μετά την επιστροφή του βγήκε σε άδεια, με αποτέλεσμα η Παιδοχειρουργική Κλινική να παραμένει κλειστή.
Οι φήμες μάλιστα φουντώνουν, ότι ο εν λόγω διευθυντής που τώρα βρίσκεται σε άδεια, θα μετακινηθεί εκ νέου στο Αγία Σοφία.
Παράλληλα, οι μικροί ασθενείς από τον Πειραιά, τις γύρω περιοχές και τα νησιά συνεχίζουν να παραπέμπονται στην Αθήνα. Στο Αγία Σοφία καταφθάνουν σε κάθε γενική εφημερία τουλάχιστον 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Τζάνειο, με παιδιά που χρειάζονται άμεση εισαγωγή σε χειρουργείο. Ο αριθμός αυτός όμως είναι πολύ μεγαλύτερος, αν υπολογίσει κανείς και τα παιδιά που μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Παίδων από τους γονείς τους, με δικά τους μέσα.
Άνθρωποι του ΕΣΥ κάνουν λόγο για σκάνδαλο και ενδεχόμενη προσπάθεια υποβάθμισης του Τζανείου, ενός νοσοκομείου που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες περιοχών με μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και γεωγραφικά προβλήματα. Μάλιστα, με βάση τα παραπάνω, δεν αποκλείουν να περάσει ακόμα καιρός μέχρι να λειτουργήσει ξανά το Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Μέχρι τότε οργισμένοι γονείς και ταλαιπωρημένα παιδιά θα συνεχίσουν να συρρέουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ο Πειραιάς θα παραμένει χωρίς δημόσια Παιδοχειρουργική Κλινική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...