Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Παγωτό η .. σκατο...γλύκισμα;




Κάποτε για να φάει κανείς παγωτό έπρεπε να περιμένει να ακούσει τον παγωτατζή της γειτονιάς να περνά από το δρόμο του.
Με το τρίτροχο ποδήλατο ή το μηχανοκίνητο καροτσάκι, ο παγωτατζής έκανε μία βόλτα στα δημοτικά σχολεία, στις εκκλησίες τις Κυριακές και στα πανηγύρια και όπου ήξερε πως θα βρει πολύ κόσμο.
Πώς έφτιαχναν όμως τότε τα παγωτά; Απλά και νόστιμα. Έβραζαν το γάλα, προσθέτοντας ζάχαρη, αυγά, κακάο ή βανίλια. Όταν πλέον είχε βράσει το μίγμα τους, το τοποθετούσαν σε μεταλικό κάδο ο οποίος ήταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Ανάμεσα στο βαρέλι και στον κάδο υπήρχε πάγος για να το κρατά κρύο. Συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει. Έπειτα φόρτωναν το βαρέλι στη καρότσα τους και έπαιρναν δρόμο για να συναντήσουν τους πελάτες τους. Κατά διαστήματα έριχναν κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό. Έτσι πήγαιναν από δρόμο σε δρόμο και από γειτονιά σε γειτονιά για να γεμίσουν τα χωνάκια τους με τη δροσερή νοστιμιά που όσοι είχαν προλάβει να φάνε, θυμούνται ακόμη...

 

Παγωτό ή παγωμένο γλύκισμα: Όλη η αλήθεια

 

Παγωμένο γλύκισμα =Παγωτό!

 

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ!!!


Η υπόθεση μας θυμίζει μια άλλη .Αυτή των γιαουρτιών ( ο θεός να τα κάνει)  διαίτης που τα βάφτισαν …επιδόρπια ,( στις βαπτίσεις ξεπερασαν και τον ….Μητσοτάκη)  ,και για να φαίνονται ως γιαούρτια διότι ως γνωστόν το δήθεν γάλα δεν πήζει  βάζουν μέσα ..καζεΐνη, η οποία είναι .. διογκουμένη κόλα. Ετσι ολες οι μαλακισμένες παίρνουν και τα τρώνε κάνοντας κατ΄ουσίαν  επάλειψη στα έντερα τους με κόλα, και έτσι αφού ο οργανισμός τους δεν κατακρατά τις βιταμίνες – ουσίες γίνονται αδύνατες και ανορεξικές. Εκεί είναι το δράμα.
Εάν θέλετε να κολλήσετε καμιά ..σπασμένη καρέκλα χρησιμοποιήστε το γιαούρτι με μηδέν λιπαρά. Είναι και γαμώ τις κόλες, διότι ως γνωστόν η Καζεϊνη είναι η καλύτερη κόλα για… ξύλα.
Από γεύση πάντως με τα τόσα ..έψιλον που τους βάζουν, σκίζουν . Μόνο ζουμί από …κόκκινο σκαθάρι δεν έχουν .     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...