Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο πίνακας που κάνει τις δυτικές χώρες να "τρέμουν"



Κάθε φορά που οι ψευτοαρχηγοί των κρατών της Ευρώπης πιέζονται από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, αδιαφορούν, αφού έχουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των χωρών τους και όχι την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και ειδικότερα της ανθρώπινης ζωής. Έτσι και τώρα μετά την υποτίθεται κατάρριψη του Boeing από φιλορωσους  , οι ευρω κότες  με απόλυτα κυνικό τρόπο έβαλαν τα εμπορικά-οικονομικά τους συμφέροντα που προκύπτουν από τις συναλλαγές με τη Μόσχα.
Χαλαρή εξάλλου είναι και η στάση που κράτησαν και οι τελιωμενες οικονομικά ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να βάζει μπροστά την Αγκελα Μέρκελ στην επίλυση των κρίσεων που προκαλεί όλο και πιο συχνά ο Πούτιν. Το αποτέλεσμα όμως ήταν ο ρώσος πρόεδρος να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ως προς δικό του όφελος αφού αν διαταραχθεί η σχέση Βερολίνο-Μόσχας αυτή που μπαίνει σε περιπέτειες είναι η Γερμανία, η οποία έχει βαριά οικονομική εξάρτηση από τη Ρωσία.
Ενδεικτικό είναι πως η Γερμανία έλαβε πάνω από 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία, από το σύνολο των 127 δισεκατομμύρια εξάγονται στο σύνολο της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι για την κ. Μέρκελ προτεραιότητα είναι να καλύψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Γερμανία -και όχι να απαντήσει δυναμικά στη ρωσική επιθετικότητα.
Ωστόσο η Γερμανία σε αυτή τη στάση δειλίας δεν είναι μόνη της, αφού από τη μία η Γαλλία είναι αποφασισμένη -και το έχει δηλώσει και επισήμως- πως θα τηρήσει τις συμφωνίες για την παράδοση πολεμικών πλοίων και εξοπλισμών στη Ρωσία. Μπορεί η Γάλλοι να μην έχουν την ίδια εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο όπως η Γερμανία και η Ιταλία, ωστόσο η Μόσχα είναι η καλύτερη πελάτισσα στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, κάτι που κρατάει ζωντανή τη γαλλική βιομηχανία εξοπλισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...