Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Πάλι τα άρπαξαν από τον ..Μπόμπολα.



Όπως αναφέρει το alterthess.gr , με τροπολογία η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει όλες τις παράνομες εργασίες και τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Πριν ένα μήνα περίπου, μετά από καταγγελίες κατοίκων και με την παράλληλη δημοσιοποίηση εγγράφων των αρμόδιων υπηρεσιών (Αποκεντρωμένη διοίκηση) αποκαλύφθηκε ότι οι εργασίες που γίνονται στις Σκουριές και ειδικότερα οι εργασίες εγκατάστασης ενός τεραστίων διαστάσεων εργοστασίου είναι χωρίς άδεια, δηλαδή το υπό κατασκευή εργοστάσιο είναι εντελώς αυθαίρετο.
Στον χώρο όπου η εταιρεία σκοπεύει στο κτίσιμο ενός εργοστασίου 37 μέτρων και μιας βαριάς χημικής βιομηχανίας στην περιοχή στα πλαίσια των εξορυκτικών της δραστηριοτήτων.
Παρά τις καταγγελίες των κατοίκων ότι οι εντατικές εργασίες που πραγματοποιούνταν είναι παράνομες η εταιρεία προχωρά με γοργούς ρυθμούς με συνέπεια την καθολική αποψίλωση της έκτασης και μια ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
Όλες αυτές τις εργασίες, παρά το γεγονός ότι συνιστούσαν εργασίας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προσπαθούσε να τις "χωρέσει" στην άδεια εγκατάστασης ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού που είχε πάρει καθώς δεν διέθετε ειδική άδεια δόμησης (Να σημειωθεί ότι ο φάκελος με την μελέτη είχε επιστραφεί από την Αποκεντρωμένη διοίκηση της ΠΚΜ τον Ιούλιο του 2013 και από τότε δεν είχε υπάρξει κάποια αλλαγή στην απόφαση αυτή).
"Για τα πρόχειρα καταλύματα εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου μηχανικού περί της στατικής επάρκειας αυτών", σημειώνεται στην εν λόγω τροπολογία.
"Πρόκειται για μία προκλητικά φωτογραφική τροπολογία που δείχνει καθαρά την Ελληνικός Χρυσός και βοηθά να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα δόμησης που αντιμετώπιζε σχετικά με το εργοστάσιο εμπλουτισμού. Με την τροπολογία αυτή νομιμοποιούνται επιπλέον όλες οι αυθαιρεσίες που έχουν ήδη γίνει από την ίδια. Έτσι εξηγείται ανεξέλεγκτη στάση της εταιρείας και η κυνικότητα της απέναντι στις καταγγελίες των πολιτών", δηλώνει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη σχετικά με την τροπολογία αυτή και προσθέτει:
"Φαίνεται ότι ήξερε εκ των προτέρων ότι όλα θα λυθούν με την νομολογία δώρο που της έκανε η κυβέρνηση. Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμη μία φορά ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση νομοθετεί κατ`εντολή των επενδυτών σε κάθε επίπεδο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...