Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί



Ένας 49χρονος αρχιφύλακας κι ένας 25χρονος αστυφύλακας που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής, αλλά και δύο ιδιώτες, 46 και 36 ετών, συνελήφθησαν χθες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν σε βάρος 30χρονου Αφγανού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προχθές οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου συλληφθέντος, στην περιοχή Λάκα Αναβύσσου, όπου εργαζόταν από το 2010 ο Αφγανός, ο οποίος διαμένει σε πρόχειρο κατάλυμα, που του έχει παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

Εκεί ο 49χρονος αρχιφύλακας άσκησε σωματική βία σε βάρος του αλλοδαπού και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενά του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο αρχιφύλακας και πριν δύο εβδομάδες, όταν μετέβη και πάλι με τον 25χρονο αστυφύλακα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον Αφγανό να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...