Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Καλοστημένη προβοκάτσια η πτώση του Boeing 777.



Για αυτό διάλεξαν και της Μαλαισίας.

Συγκλονιστικά στοιχεία και για πρώτη φορά επίσημα αποδεικνύουν ότι το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών καταρρίφτηκε από ουκρανικά μαχητικά έδωσε, στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΑΜ
Η Μόσχα παρουσιάζει στοιχεία των καταγραφών από αντικειμενικά όργανα, βιντεοκαταγραφές ραντάρ και δορυφορικές φωτογραφίες, και θα παραχωρήσει όλα τα σχετικά στοιχεία στους εμπειρογνώμονες, που θα αναλάβουν τη διερεύνηση της τραγωδίας, θέλοντας να αντιμετωπίσει «το μεγάλο αριθμό αντιφατικών πληροφοριών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας».
Οι Ρώσοι επιτελείς εξέφρασαν την απορία τους επίσης γιατί παρέκλινε της κανονικής του πορείας προς Βορρά περί τα 14 χλμ. το αεροπλάνο, μπαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο βαθύτερα στη ζώνη των εχθροπραξιών, που ελέγχουν ως επί το πλείστον οι ρωσόφωνοι αντάρτες.
Αλλά και βάσει ποιών υποδείξεων από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας άρχισε λίγο πριν τη συντριβή του να διορθώνει αυτήν την πορεία, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει τον ελιγμό;
Σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγαλύτερα ρωσικά ειδησεογραφικά δύο μαχητικά Su-25 οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος (πρόκειται για μαχητικά εγγύς υποστήριξης) για κάποιο ανεξήγητο λόγο ανέβηκαν στα 10.000 μέτρα και σε απόσταση 3 χλμ. το ένα και 5 χλμ. το άλλο πλησίασαν το μοιραίο Boeing.

Όπως έδειξαν οι καταγραφές του ρωσικού δικτύου επιτήρησης οι οποίες μεταδίδονταν χρονικά την ίδια στιγμή που μεταδίδονταν η συνέντευξη, τα ουκρανικά μαχητικά ήταν εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς με ακτίνα δράσης τα 25 χλμ. (προφανώς πρόκειται για τους AA-2 Atol η RM-72).
Σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, το μαχητικό αυτό ήταν ένα Su-27 Flankers.
«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Αμύνης.
Κάποια στιγμή τα δύο μαχητικά πλησίασαν το αεροσκάφος και στα 51 χλμ από τα ρωσικά σύνορα φάνηκε να μειώνεται η ταχύτητά του μέχρι που έπαψε να υφίσταται ως ίχνος. Εν συνεχεία το ουκρανικά μαχητικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Το ερώτημα που έθεσαν στις ΗΠΑ οι Ρώσοι αξιωματικοί είναι το εξής: "Λέτε ότι το Boeing καταρρίφθηκε με κάποιο πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από τις θέσεις των επαναστατών. Εμείς δεν εντοπίσαμε τίποτα τέτοιο. Αφού όμως λένε κάτι τέτοιο οι Αμερικανοί, τους καλούμε να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που υπάρχουν και που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους". 
«Θα θέλαμε να γνωρίζουμε γιατί το ουκρανικό αεροπλάνο πετούσε σε μία πολιτική γραμμή [πτήσης], στην ίδια διαδρομή με το μαλαισιανό Boeing», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος Αντρέι Καρταπάλοφ.
Ο κ. Καρταπάλοφ τόνισε μάλιστα πως η Μόσχα διαθέτει δορυφορικές εικόνες που αποδεικνύουν την παρουσία ουκρανικών κυβερνητικών αντιαεροπορικών συστοιχιών τύπου Buk σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος. Ουάσιγκτον και Κίεβο συμφωνούν πως ο πύραυλος που χτύπησε το αεροπλάνο εκτοξεύτηκε από το σύστημα SA-11 (παλιά εκδοχή Buk).
Απαντώντας δε στα στοιχεία των ΗΠΑ πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από ζώνη που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, , η Μόσχα αντέτεινε ότι η ίδια δεν έχει εντοπίσει καμία εκτόξευση πυραύλου κοντά στη γραμμή πτήσης του αεροπλάνου, και ζητά από την Ουάσιγκτον να της δώσει τις σχετικές δορυφορικές φωτογραφίες.
 Πάντως, από την δημοσίευση των στοιχείων που έδωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα ουκρανικά μαχητικά μπορεί να λειτούργησαν και ως "δόλωμα" προκειμένου να υπάρξει εκτόξευση α/α πυραύλου εναντίον του  και αυτά εν συνεχεία να απαγκιστρωθούν-απαεγκλωβιστούν υπό την κάλυψη του αεροσκάφους πηγαίνοντας ψηλότερα από αυτό, προκειμένου να χτυπηθεί το Boeing.

Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι τα ουκρανικά μαχητικά να "κατέδειξαν" το Boeing σε ουκρανική συστοιχία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα αδιαμφισβήτητα επίσημα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΑΜ αποδεικνύουν ότι πρόκειται περί στημένου προσχεδιασμένου ουκρανικού εγκλήματος ανάλογου της ρίψης χημικών στη Συρία και της ρίψης όλμου στο Σεράγιεβο το 1995.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Γ! Π.Π. ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΔΥΤΙΚΟΥΣ .....
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΗ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...