Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Aκόμα και την «βαζελίνη» τους πληρώνουμε για να μας την ..φερμάρουν .



Η μανδάμ προστατεύεται βάσει του νόμου που έβγαλε αυτό το βρωμερό σκουλίκι ο Αθανασίου, που ήταν δικαστής και έγινε υπουργός (και τον ψήφισαν και όλα τα νούμερα της δικτατορικής κυβέρνησης των ΣαμαρεοΒενιζέλων)...

Όλα τα μέλη του ΤΧΣ, απαλλάσσονται οποιασδήποτε λανθασμένης ενέργειάς τους που θα ζημιώσει το Δημόσιο... οπότε η πληρωμένη μανταμίτσα (με τον ιδρώτα του πτωχευμένου νεοελληνάκου) μπορεί να λέει ότι θέλει...

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ ;
Διαχειρίσιμα θα είναι τα αποτελέσματα των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τις ελληνικές τράπεζες εκτιμά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) κα Αναστασία Σακελλαρίου.
Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής σημειώνει πως “ακόμα και εάν προκύψουν κάποιες πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες, πιστεύω θα είναι διαχειρίσιμες… Μετά τις αυξήσεις, οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά και συγκρίνονται ευνοϊκά με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές”.
Τονίζει πως οι τράπεζες είναι σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση και κεφαλαιακά ισχυρές ενώ σημειώνει “αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Δεν μιλάμε για την ανακεφαλαιοποίηση μιας-δυο μεμονωμένων τραπεζών, αλλά για το σύνολο του τραπεζικού τομέα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν από τον ιδιωτικό τομέα σε καθεστώς κρατικής ενίσχυσης και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της μετάβασης και πάλι σε ιδιωτικά χέρια”.
Επισημαίνει εμμέσως ότι το ΤΧΣ μπορεί να ανακτήσει σημαντικά περισσότερα από τα 16 δισεκ. ευρώ που είχε προβλέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάρτιο του 2012 από το πακέτο στήριξης των τραπεζών με 50 δισεκ. ευρώ.
Σύμφωνα με την κα Σακελλαρίου, το ΤΧΣ έχει απόθεμα 11,5 δισεκ. -τμήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά τις ασκήσεις προσομοίωσης, εάν χρειαστεί- ενώ η τρέχουσα αξία των μετοχών του Ταμείου στις συστημικές τράπεζες είναι περίπου 18 δισεκ. ευρώ, “επίπεδο που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την θετική πορεία της χώρας”.
Δηλαδή μας λέει κυνικά ότι περάσανε τις τράπεζες στο δημόσιο, περάσανε και τα χρέη τους, τις ενισχύσανε με χρήματα δικά μας και τώρα τις ξαναδίνουν στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες!

Και το "μαρμαρο"
θα το πληρώσουμε ολόκληρο εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...