Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Σιγά ρε παιδιά .Θα …πεθάνουμε από τα… γέλια.



Το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων θα περάσουν την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και επτά μέλη της αρμόδιας επιτροπής που είχε εγκρίνει την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank, τον Μάρτιο του 2010, από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Το αδίκημα για το οποίο καλούνται ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών είναι αυτό της κακουργηματικής απιστίας η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η προκαταρκτική εξέταση, για την υπόθεση, είχε ξεκινήσει με εντολή του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με αφορμή αναφορά που είχε καταθέσει ο τότε προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» της Proton Bank.
Στην συγκεκριμένη αναφορά την οποία κατέθεσε στις 6-9-2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Προβόπουλου.
 
Η τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωσε οτι είμαστε ενα βήμα πριν την χρεοκοπία. Η κυβέρνηση θα κάνει κάποιο σχόλιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...