Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Θα πρέπει να μπορούν εάν θέλουν, να τα ανταλλάξουν με κάνα τρόφιμο



Για να μην ψάχνουν για ένα διάστημα στους κάδους.

Μετά το κοινωνικό μέρισμα, έρχεται και το... ψηφιακό κοινωνικό μέρισμα, που καθιερώνει η κυβέρνηση, δια του υπουργείου Ανάπτυξης. Σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, για την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και στο πλαίσιο της «ψηφιακής αλληλεγγύης», αποφασίστηκαν καινοτόμες δράσεις, για τη διευκόλυνση λένε της πρόσβασης στο διαδίκτυο ασθενών κοινωνικών ομάδων προς... παρακολούθηση συνταγών μαγειρικής .

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη και ο Διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Δημήτριος Πτωχός, αποφασίστηκε η πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει πάνω από 150.000 οικογένειες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, με απλές διαδικασίες, με τη χρήση ειδικού κουπονιού, δίνοντας τους την ευκαιρία:

  • να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεση τους στο διαδίκτυο μέχρι και τον 10ο του 2015,
  • να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (notebook ή Tablet)
  • να λάβουν βασική γνώση/επίδειξη, στο χώρο τους στη χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε βασική χρήση Η/Υ και διαδικτύου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...