Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Μας κάνει πλάκα και από πάνω η ΜΑΛΑΚΩ



Σαράντα χρόνια και ακόμη να ανοίξει ο φάκελος της μεγάλης προδοσίας διότι υπάρχουν ακόμη μερικοί από τους τότε προδότες στην εξουσία ,και βγήκε το πολιτικό μουνόπανο να πει ..σλόγκαν .

 «Η Κύπρος αναμένει τη δικαίωση και την επανένωσή της με ελευθερία και δημοκρατία», σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη στο μήνυμά της με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

«Επιστρέφουν αυτές τις μέρες οι οδυνηρές μνήμες και οι εφιαλτικές εικόνες από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Εκείνες τις ημέρες, ο Ελληνισμός έδωσε άλλον έναν άνισο αγώνα κατά ξένου εισβολέα», δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Σαράντα χρόνια μετά, η σκέψη όλων ταξιδεύει με σεβασμό σε όλους εκείνους, Κύπριους και Ελλαδίτες, που αγωνίστηκαν, τραυματίστηκαν, θυσίασαν τη ζωή τους, ξεριζώθηκαν και έχασαν τους αγαπημένους τους.

Σαράντα χρόνια μετά, η παρανομία συνεχίζεται και ο Αττίλας εξακολουθεί να κατέχει το 40% του νησιού, κατά παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου.

Σαράντα χρόνια μετά, στην Κύπρο εξακολουθούν να παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο εισβολέας επιμένει να αποκαλεί την εισβολή και την κατοχή "ειρηνευτική επιχείρηση" και να εμφανίζει τον εποικισμό, που είναι έγκλημα πολέμου, ως "πραγματικότητα".

Σαράντα χρόνια μετά, η Κύπρος αναμένει τη δικαίωση και την επανένωσή της με ελευθερία, δημοκρατία, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια», υπογραμμίζει η κ. Βούλτεψη και καταλήγει:

«Για να μην επικρατήσει η λογική των "τετελεσμένων", για να μην κερδίσει ο "Αττίλας του Διχασμού", Αθήνα και Λευκωσία θα συνεχίσουν να δίνουν τον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης των εθνικών δικαίων με ενότητα και συντονισμό, ως την τελική δικαίωση.

Είναι αυτό το καλύτερο μνημόσυνο για όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ πατρίων εδαφών, εκείνο το φοβερό τριήμερο, από τις 20 ως τις 22 Ιουλίου 1974».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...