Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Μπας και ξέρεις από β..ΕΣΠΑ ;



Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψη της ύπαρξης εταιριών που μοιάζουν με... φαντάσματα στους Δήμους, οι οποίες μάλιστα αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της απογραφής.
Και φαίνεται ότι προφανώς ορισμένες εξ αυτών, αν όχι όλες, είχαν λόγους για να το πράξουν, καθώς στο φως της δημοσιότητας έρχεται σήμερα, μέσω πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η «μπίζνα» που σύμφωνα με τους ελέγχους των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, φέρεται να έχει γίνει στις ΔΕΥΑ Καβάλας, Χαλκίδας, Αρτας και Χανίων.
Μια... μπίζνα που αφορά στην απορρόφηση μεγάλων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και εμφανίζονται να εμπλέκοντα δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχεύτευσης, για μελέτες και έργα που αφορούσαν στον τηλεχειρισμό των συστημάτων τους.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, μετά την παράδοση των πορισμάτων από τη διενέργεια των ελέγχων των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση και ήδη σε ορισμένες από τις υποθέσεις η δικαστική έρευνα έχει προχωρήσει σημαντικά.
Στο νέο αυτό σκάνδαλο εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ένας υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και 15 Δημόσιες Επιχειρήσεις Υδρευσης και Αποχεύτευσης, τέσσερις εκ των οποίων δεν έχουν μπει στη διαδικασία της απογραφής (Αρτας, Καβάλας, Χαλκίδας, Χανίων).
Ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να είναι προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και αυτός που διαχειριζόταν τις μελέτες για τον τηλεχειρισμό των συστημάτων σε 15 δημοτικές επιχειρήσεις.
Από το 2013 οι έλεγχοι του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν και υψηλότατες αμοιβές εργαζομένων που υπερβαίνουν κατά πολύ όσα προβλέπονται στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ σκοτεινά σημεία υπάρχουν και στον τομέα της νομιμότητας των προσλήψεων προσωπικού.
Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης είχε... διασυνδέσεις και με εταιρίες στις οποίες πήγαιναν οι διαγωνισμοί, καθώς υπάρχουν καταγγελίες από ανταγωνίστριες ότι προέκυπταν αποκλεισμοί τους με έντεχνο τρόπο.
Σύμφωνα με το πόρισμα, από το 2004 μέχρι και σήμερα το νόμιμο οικονομικό όφελος μόνο από την πληρωμή των μελετών ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και με εντολή των αρχών έχει ξεκινήσει πλήρης έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών του υπαλλήλου του υπουργείου ανάπτυξης και της συζύγου του.
Και αυτό, διότι ο ίδιος κατέθεσε -σύμφωνα με το δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής- στους ελεγκτές ότι ερχόταν σε επαφή με τις 50 ΔΕΥΑ και πρότεινε την εκπόνηση των μελετών για τις οποίες λάμβανε κατά μέσο όρο 5.000 ευρώ. Στόχος του δεν ήταν άλλος από το να αναλάβει τη μελέτη και εν συνεχεία τη διαμόρφωση των όρων του διαγωνισμού και μάλιστα, στη διαδικασία αυτή φέρεται να είχε εμπλέξει και την σύζυγό του, η οποία κατέθετε αντίστοιχες προτάσεις, κυρίως για λόγους φορολογικούς.
Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η ολοκλήρωση της έρευνας και σε περίπτωση που προκύψουν από τις δικαστικές αρχές αξιόποινες πράξεις, η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται με αυτές, καθώς για μια ακόμη φορά οι Έλληνες που έχουν υποστεί τα πάνδεινα, προκειμένου το δημόσιο να «ξεπλύνει» τα όργια της χρυσής εποχής σπατάλης, θα κληθούν να «χρεωθούν» χρήματα που επί σειρά ετών έφευγαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα κονδύλια ενίσχυσης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πήγαιναν στις τσέπες επίορκων υπαλλήλων και μεγαλοεργολάβων που βρίσκονται πίσω τους...

Αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο τεράστιο φαγοπότι των δήθεν αναπτυξιακών ΕΣΠΑ . Τι να πρωτοπούμε, για τα μαϊμού Κ.Ε.Κ ; για τις μαϊμού υπερτιμολογημενες δήθεν επενδύσεις, για το ξεκοκάλισμα των προμηθευτών ακόμη και για… συσσίτια ; Το ΕΣΠΑ δημιουργήθηκε για να κατατρώνε κάποια ευρωκονδυλια, που θα έρθει η ώρα να μας τα ζητήσουν πίσω οι… ΔΗΘΕΝ ΒΛΑΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ με …άλλο τρόπο, και όπως πάντα θα τα πληρώσουμε… ΟΛΟΙ.

Θυμίζουν σε μικρότερη κλίμακα τον χαριστικό αναπτυξιακό νόμο 1262 του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν αιτία για το τρελό πάρτι της άκρατης μασαμπούκας.  



 

Τέσσερις στους δέκα αμείβονται με λιγότερα από 750 ευρώ μεικτά

 

Αυτοκινητόδρομοι του δημοσίου… κέρδη εκατομμυρίων για τους μεγαλοεργολάβους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...