Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Παροπλίζεται δήθεν αναβαθμιζόμενος.



Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Μητσαρα Αβραμόπουλο προτείνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.
O κ. Σαμαράς απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην οποία αναφέρεται ότι η ελληνική πρόταση για την θέση του Επιτρόπου είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η επίσημη ανακοίνωση
«Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης το μεσημέρι της Κυριακής.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς και στο υπουργείο Άμυνας, με την μετακίνηση του  Αβραμόπουλου  στη θέση του Επιτρόπου.
Εφ’ όσον λοιπόν παραιτηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από βουλευτής Α’Αθηνών τη θέση του θα πάρει ο πρώτος επιλαχών Θανάσάκης  Πλεύρης για να είναι  το πρώην ακροδεξιό τρίο του Λαός στην βουλή .
Υπενθυμίζεται ότι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009 τη θέση της Ευρωπαίας Επιτρόπου είχε καταλάβει η Μαρία Δαμανάκη.
Η οποία μετά την παραίτησή της από την Βουλή τη θέση της είχε πάρει τότε ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος.
Φαίνετε ότι ο Σαμαράς θεώρησε ποιο επικίνδυνο για διαδοχή τον Μητσάρα και τον αποστέλλει εξαφανίζοντας τον στην Ευρώπη. Βέβαια και ο Αβραμοπουλος βλέπει ότι δεν τραβά το κάρο και σου λέει, καλύτερα η σιγουράντζα του επιτρόπου για να μην έχω και την ευθύνη του επερχόμενου καταποντισμού. Έτσι βολεύονται όλοι. Η μόνη χαμένη είναι η Ντόρα, αλλά είναι αφέλεια να περιμένει στήριξη από τον..άκρως αντιμητσοτακικο Σαμαρά. Έτσι την αφήνει στο καμίνι να σιγοβράζει.



Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει στα χέρια του Αβραμόπουλου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Κομισιόν, οπότε ξεχάστε τυχόν εκλογές μέχρι τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...