Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Νατος ..νάτος ο ….πρωθυπουργός.



Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε σε συνέντευξή του ο …Βοριδης και ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο θα πρέπει να έχει σύνθετα πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού θα πρέπει να είναι ικανός να ενώσει τον χώρο της κεντροδεξιάς με αυτόν της Αριστεράς «Δεν είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου η εκλογή ΠτΔ, την οποία μπορεί να αξιοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση για να υπογραμμίσει την πολιτική της διαφωνία. Αν συνεχίσει την αξιοποιεί ως τέτοια, θα ανοίξει μια συζήτηση για συνταγματική εκτροπή. Θα ανοίξει και συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου διότι πρέπει να γίνουν προτάσεις γι’ αυτό το πρόσωπο που θα εκφράσει την εθνική ενότητα» είπε. Είναι κωμικό να ακούς από έναν άνθρωπο που απεχθάνεται τον κοινοβουλευτισμό εκτός εάν συμμετέχει στο φαγοπότι, τέτοια λόγια. Όσο για την… συνταγματική εκτροπή, έκτροπη είναι ότι έγινε υπουργός ένας κουμπάρος του Λεπέν, και φανατικός ακροδεξιοφασίστας, και όχι εάν θελήσει εκλογές ο Σύριζα. Σε εποχή ακυβερνησίας… κυβερνούν τα φίδια.   
«Αν η αξιωματική αντιπολίτευση μηδενίσει κατ’ ευθείαν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρει ακόμη και αν φέρουμε το θεό τον ίδιο για Πρόεδρο και τη νοιάζει μόνο να πάμε σε εκλογές, διότι ασκούμε κριτική για την κυβερνητική πολιτική, τότε υπάρχουν βουλευτές στην αίθουσα του Κοινοβουλίου που μπορεί να καταλάβουν πού οδηγούμαστε με μια τέτοια προσέγγιση και να μη θελήσουν να συμπράξουν με μια τέτοιου τύπου συνταγματική εκτροπή. Αναφέρομαι και σε ανεξάρτητους βουλευτές (που έχουν οικονομικές ανάγκες) και σε άλλα κόμματα, διότι δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή και αν δεν θέλει να μπει κάποιος στη συζήτηση που παροτρύνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τη γνώμη μου θα υπάρξουν βουλευτές που θα σταθούν στο ύψος τους και στο καθήκον της αποστολής τους και δεν θα μπουν σ’ αυτόν το συνταγματικό μηδενισμό».
Παράλληλα, για το αν πρέπει να προχωρήσει σε «ιδεολογικό» συνέδριο η νουδούλα  είπε: Συμφωνώ. Χωρίς επιφύλαξη και αστερίσκους. Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, το οποίο πιστεύω πολύ δυνατά και ουσιαστικά, πρέπει να θέσουμε τις προϋποθέσεις. Ας αφήσουμε πια να παρέλθει η διχαστική γραμμή μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Να βάλουμε μπροστά τα ζητήματα της Πολιτείας και η Ν.Δ. έχει καταθέσει μια πρόταση για ανασυγκρότηση της Πολιτείας και τη συνταγματική αναθεώρηση και βάζοντας αυτά ως βάση, να έλθουν και να συμφωνήσουν όλα τα κομμάτια της παράταξης που σε κάποια χρονική στιγμή είχαν διαφωνήσει με επιμέρους περιοριστικές πολιτικές που τώρα, στην πραγματικότητα, μπορούμε να συνεχίσουμε ένα τμήμα τους και ένα άλλο να το δούμε στην παραγωγική διαδικασία της ανασυγκρότησης και ανασύνταξης της Πολιτείας μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση. Για μένα, αυτή είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούμε να συζητήσουμε για ένα συνέδριο επανένωσης όλων εκείνων που συμφωνούν με αυτήν την κατεύθυνση. Νομίζω πως ναι, (αφορά και συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις) αλλά και οργανωμένα πολιτικά σχήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα μπω ξανά στα επιμέρους, διότι αυτά είναι αποφάσεις που θα πάρει ο πρόεδρός μας. Εγώ λέω το πλαίσιο.
Πότε είχε ρε πολιτικάντη ιδεολογία η υπάρχουσα Ν.Δ ; Το πρόβλημα της είναι που θα βρει τα λεφτά να εξαγοράσει μερικούς αργυρώνητους για να συμπληρώσει τους 180.και να πάει σε ένα δήθεν συνέδριο που σε βολεύει για να το παίξεις δελφίνος .Εάν ήξεραν τι πολιτικό φίδι έχουν βάλει στον κόρφο τους, θα σε είχαν στείλει σε… βραχονησίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...