Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Εάν αυτό δεν είναι γενοκτονία, τότε ποιο είναι;







Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Ο τελευταίος απολογισμός του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι 550 νεκροί Παλαιστίνιοι, 27 Ισραηλινοί και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας. Παρά τις διπλωματικές πιέσεις, το Ισραήλ συνέχισε να βάλλει από αέρος και ξηράς κατά παλαιστινιακών στόχων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που η Χαμάς συνέχιζε τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Δεκάδες οβίδες έπληξαν το κτίριο διοίκησης, το χειρουργείο και την μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αλ Ακσα, στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Ο τηλεοπτικός σταθμός «Αλ Ακσα» της Χαμάς μετέδωσε εικόνες από τραυματίες να μεταφέρονται με φορεία σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι οι οβίδες έπληξαν κυρίως τον τρίτο και τέταρτο όροφο του νοσοκομείου καθώς και τον χώρο υποδοχής.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές σχετικά με το περιστατικό.
Παράλληλα, σε μία από τις πολλές αεροπορικές επιδρομές, 25 άτομα, 24 από τα οποία ανήκαν στην ίδια οικογένεια θάφτηκαν στα ερείπια ενός κτιρίου που βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τις σορούς τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...