Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Τεράστιες οι απώλειες στους αμάχους



Σχεδόν 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, με τη σημερινή ημέρα να είναι η πλέον αιματηρή από την έναρξη των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 13 Ισραηλινοί στρατιώτες επίσης σκοτώθηκαν.
Παλαιστίνιοι ηγέτες και αξιωματούχοι του Αραβικού Συνδέσμου κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι διέπραξε ένα «έγκλημα πολέμου» εξαπολύοντας βομβαρδισμούς στην Σατζάγια, ενώ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν ετοιμάζεται για μια περιοδεία στη περιοχή προκειμένου να προσπαθήσει να μπει ένα τέλος στις συγκρούσεις που έχουν ήδη στοιχίσει την ζωή σε 435 Παλαιστίνιους.
Φόρος αίματος και για τους ισραηλινούς
Για τον ισραηλινό στρατό η σημερινή ημέρα είναι επίσης μια ημέρα πένθους: 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων Γκολάνι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και ο απολογισμός των νεκρών στρατιωτικών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έχει ανέλθει στους 18, ένας πρωτοφανής απολογισμός από τον πόλεμο στο Λίβανο του 2006. Τουλάχιστον 55 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.

Δύο Ισραηλινοί πολίτες έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου και την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή».
«Γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπάρχουν απώλειες και εμείς γνωρίζουμε ότι δικό μας καθήκον είναι να ολοκληρώνουμε τις αποστολές μας. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε» δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, Μπένι Γκαντζ.
Σφαγή στη Σατζάγια
Οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε αυτήν την ανακοίνωση έπειτα από μία ημέρα την οποία σηματοδότησε ο αιματηρός βομβαρδισμός της Σατζάγια, που βρίσκεται κοντά στα ισραηλινά σύνορα, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 62 άνθρωποι. Πρόκειται για τον πλέον φονικό βομβαρδισμό μετά τη σύρραξη του 2008- 2009 στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 17 παιδιά, 14 γυναίκες και 4 ηλικιωμένοι, ενώ 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας κατά τη 13η ημέρα των ισραηλινών επιχειρήσεων.
Στη Σατζάγια μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου περιέγραψε σκηνές σφαγής και χάους. Πολλά σπίτια που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πυρός, απέναντι από τα ισραηλινά άρματα μάχης, καταστράφηκαν ολοσχερώς και στους δρόμους στοιβάζονταν οι σοροί των θυμάτων.
«Η Σατζάγια είναι μια αστική ζώνη όπου η Χαμάς τοποθέτησε τις ρουκέτες της, τις σήραγγές της και τα κέντρα ελέγχου της» υποστήριξε ο στρατός. «Εμείς είχαμε από ημέρες προειδοποιήσει τους πολίτες της Σατζάγια ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η Χαμάς τους διέταξε να παραμείνουν…».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε ότι η στρατιωτική επιχείρηση που στοχεύει να καταστρέψει τις σήραγγες που έχει σκάψει η Χαμάς στη Γάζα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί «αρκετά σύντομα» χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε.
Η ισραηλινή επίθεση έχει στοιχίσει την ζωή συνολικά σε 435 Παλαιστίνιους ενώ 3000 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί, κυρίως άμαχοι.
Τουλάχιστον 112 είναι ανήλικοι, 41 γυναίκες και 25 ηλικιωμένοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.



"Έργο" δειλών σιωνιστικών γουρουνιών!




ΕΣΠΑΣΕ Η ΕΚΕΧΕΙΡΕΙΑ-ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...