Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Περάστε.... κύριε …λαθρομετανάστη .



Σας ευχαριστούμε πολύ που μας τιμήσατε με την επίσκεψη σας. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή. Αυτά και άλλα πρέπει να λένε οι φύλακες των συνόρων . Από το πολύ φτύσιμο μας τελείωσε και το σάλιο, και δεν ξέρουμε τι άλλο να χρησιμοποιήσουμε.  

Εν κρυπτώ και με απλή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β'1453 της 05/06/2014, όποιος λαθρομετανάστης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, έστω και λεκτική, καθώς και οι ουσιώδεις μάρτυρες που θα προτείνει ο λαθρομετανάστης, δικαιούνται αυτόματα άδεια παραμονής ενός έτους μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης!
Πρόκειται για την περίφημη διάταξη που είχε επιχειρηθεί να περάσει ως νόμος τον περασμένο Μάρτιο ο Λ. Γρηγοράκος με προσωπική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου και είχε απορρίψει ο γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος.
Τι σημαίνει το παραπάνω; Οτι π.χ. μπορεί να 20 λαθρομετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να καταγγείλουν ότι κατά την περισυλλογή τους εξυβρίστηκαν ή δέχθηκαν υποτιμητικές λεκτικές "ρατσιστικές" επιθέσεις από ένα στέλεχος της Ακτοφυλακής ή της ΕΛΑΣ!
Αυτός που θα το καταγγείλει αυτόματα "κερδίζει" ένα χρόνο νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα με κανονική κάρτα παραμονής!
Μαζί του "κερδίζουν" άδεια παραμονής και οι μάρτυρες της υπόθεσης, δηλαδή οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες που είναι μαζί του!
Από όταν πέρασε στο ΦΕΚ, αυτόματα άρχισαν όλοι οι λαθρομετανάστες, κατάλληλα ενημερωμένοι από τους Τούρκους, με το που πατούσαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος να καταθέτουν μηνύσεις κατά των στελεχών της Ακτοφυλακής και να κατονομάζουν ως μάρτυρες όλους τους συντρόφους τους!
Τον Μάρτιο, όταν το ΠΑΣΟΚ επέμενε να ψηφιστεί το άρθρο, ο Π.Μπαλτάκος ως έσχατη γραμμή άμυνας είχε προτείνει να εγκριθεί σχετική διάταξη που θα προέβλεπε ότι σε περίπτωση που θα αποδεικνυόταν ότι είναι ψευδής και συκοφαντική η κατηγορία αυτομάτως οι λαθρομετανάστες θα απελαύνονταν.
Είχε υπάρχει σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ (με έκδοση ανακοίνωσης Τύπου από το ΠΑΣΟΚ) σε βάρος του Π.Μπαλτάκου και εν τέλει συμφωνήθηκε να αποσυρθούν και οι δύο διατάξεις.
Επανήλθαν όμως ύπουλα και με απλή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου, τελικά οι λαθρομετανάστες κερδίζουν ένα χρόνο παραμονής στην Ελλάδα ... δωρεάν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...