Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αγάπησα μια ..πολυθρόνα… παράφορα.



Η κυβέρνηση μπορεί να εξαντλήσει την τετραετία εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγελας  Μεϊμαράκης, τονίζοντας την ανάγκη απεμπλοκής του θέματος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές και εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο ένα συνέδριο πανστρατιάς της Κεντροδεξιάς, ώστε να συνδιαμορφωθεί ένα εθνικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συναινέσουν. Ειδικότερα, σε συνομιλίες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την δήθεν αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τόνισε την ανάγκη απεμπλοκής του θέματος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές με τη συνταγματική πρόβλεψη απευθείας εκλογής του από τον λαό, σε περίπτωση που και οι τρεις κοινοβουλευτικές προσπάθειες αποβούν άκαρπες.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ΝΔ με …τον ..Σαμαρά μπορεί να ανακάμψει, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα νέο εθνικό σχέδιο και ένα συνέδριο κεντροδεξιάς πανστρατιάς.
«Η συνταγματική διάταξη δεν μπήκε με το πνεύμα να διαλύουμε τη Βουλή» επισήμανε, σημειώνοντας ότι γι” αυτό τον λόγο προβλεπόταν η συγκεκριμένη, πολύ δύσκολη, κοινοβουλευτική διαδικασία.


Ήταν μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά του πως η «Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα του 40%» . Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα ευνοούσε και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αφού θα μπορούσε να προσελκύσει πολλούς από τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από την Κεντροδεξιά, αλλά εννοεί ΑΝΕΛ, Χρυσή αυγή που φρόντισε να διαλύσει αλλά θα του προκύψει αγγούρι ,και τον βιαστικό για προσχωρηση Καρατζαφερη κ.λ.π.

Τώρα ποιες εννοεί κεντροδεξιές δυνάμεις που θα πάρουν μέρος στο δήθεν συνέδριο; Όλοι οι ξεπουλημένοι και εξαγορασμένοι από διάφορα αποκόμματα και μη , και είναι πολλοί. Για αυτό είπε και ο Σαμαρισκος πως έχει εξασφαλίσει τους 180 που χρειάζονται για την εκλογή νέας γλάστρας. 

Δει τε παρακάτω την κατάντια μερικών ανδρείκελων .

Τετ α τετ και χαμόγελα Βενιζέλου – Τσίπρα! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...