Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Φραουλάδας συνέχεια



Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Μανωλάδας από κόμματα και συνδικάτα. «Ντροπή», «δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη», «προκλητική» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας να αθωώσει δύο από τους κατηγορούμενους και να επιβάλει ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα στους άλλους δύο.
Ο Guardian χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την απόφαση του Μικτού Ορκωτού εφετείου Πάτρας που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που κατηγορούντο για την επίθεση εναντίον των μεταναστών
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως πολιτικοί, συνδικαλιστές και αντιρατσιστικές οργανώσεις καταδίκασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως "μαύρη κηλίδα" για τη Δικαιοσύνη.
Σε μια εποχή απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η υπόθεση είχε προκαλέσει μαζική αγανάκτηση, τονίζει ο Guardian.
Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, έγιναν έρευνες και τα Μέσα Ενημέρωσης προέβαλαν μετανάστες να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, και με προβληματικές συνθήκες υγιεινής.
Η απόφαση "στέλνει το μήνυμα πως κάθε αλλοδαπός εργαζόμενος θα μπορεί από εδώ και πέρα να πεθαίνει σαν το σκυλί στα χωράφια", δήλωσε στον Guardian η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και πρόσθεσε η Μανωλάδα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Η απόφαση του δικαστηρίου "κλείνει τα μάτια στον ωμό, απάνθρωπο και ρατσιστικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι στη γη", είπε χαρακτηριστικά.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων και με τις καταθέσεις πάνω από 40 μαρτύρων κατηγορίας, το δικαστήριο έλαβε μια τέτοια σκανδαλώδη απόφαση εγείροντας ερωτήματα για την αμεροληψία του ελληνικού συστήματος απόδοσης Δικαιοσύνης, καταλήγει η εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...