Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Λάθος. Προσβολή θα ήταν να… παραστούν .



«Προσβολή» στη μνήμη των νεκρών, από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, αποτελεί η «εκκωφαντική» απουσία του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις εκδηλώσεις για τη «μαύρη» επέτειο των 40 χρόνων.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης εξέδωσαν ανακοινώσεις και μετά φαίνεται ότι προτίμησαν να... δροσιστούν στις παραλίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Τέρενς Κουίκ, που ήταν παρών, κανείς από το Προεδρείο της Βουλής και κανείς εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης για την τραγωδία της Κύπρου.
Αίσθηση προκαλεί και η απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου που δεν σεβάστηκε τον θεσμικό του ρόλο, ως υπουργός Εξωτερικών. Δεν μπόρεσε να βρει χρόνο για να πάει στην εκδήλωση μνήμης αλλά είχε...προλάβει να αποστείλει ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο επειδή δεν του άρεσε η δήλωση της Κύπριας ευρωβουλευτού.
Ο Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ εξέφρασε την σφοδρή ενόχλησή  με ένα tweet.
Ο κ. Κουίκ, που παραβρέθηκε μαζί με την Νεολαία των ΑΝΕΛ και στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, έγραψε το εξής tweet:
«Εθνική ντροπή.Σήμερα στις εκδηλώσεις για 40 χρόνια κυπριακής τραγωδίας, ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ Προεδρείο Βουλής και Βουλευτές ΝΔ,ΠΑΣΟΚ».
Ο Τέρενς Κουίκ, μάλιστα, απευθυνόμενος σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του είπε: «Δεν είχατε κάποιον Βουλευτή να φέρεται εδώ να σας εκπροσωπήσει τέτοια μέρα Μνήμης;»
Για την μη εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Τέρενς Κουίκ δεν είχε σε ποιον να κάνει την σχετική επισήμανση, διότι απλούστατα η ΝΔ δεν είχε στείλει στις εκδηλώσεις ούτε ένα απλό στέλεχος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...