Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Είδες η..Δ.Ε.Η; Δολοφονεί κιόλας.



Μία τετραπληγική γυναίκα έχασε σήμερα το μεσημέρι την ζωή της επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Το τραγικό αυτό γεγονός εκτυλίχθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της νέας Χώρας  .

Η Ευτυχία Ποποδάκη εδώ και 15 χρόνια ήταν τετραπληγική και υποστηριζόταν μηχανικά. Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στο σπίτι της εξαιτίας χρεών της άτυχης γυναίκας, τα μηχανήματα που την στήριζαν στην ζωή σταμάτησαν να δουλεύουν με αποτέλεσμα η Ευτυχία Ποποδάκη να πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.



Η 56χρονη γυναίκα ζούσε με τη βοήθεια μια αποκλειστικής που την φρόντιζε. 
Η νοσοκόμα το πρωί έφυγε για μία ώρα από το σπίτι προκειμένου να κάνει τα απαραίτητα ψώνια. 
Μία ώρα μετά, επέστρεψε και βρήκε το σπίτι χωρίς ρεύμα και την άτυχη γυναίκα ήδη νεκρή.
Της είχαν κόψει τη σύνταξη
Η άτυχη γυναίκα εδώ και ένα χρόνο ζούσε χωρίς σύνταξη, καθώς ένα μπέρδεμα ανάμεσα στα ασφαλιστικά ταμεία οδήγησε τον ΟΓΑ  στη διακοπή της καταβολής.
Η ίδια επί πολλά χρόνια διατηρούσε εμπορικό κατάστημα, το οποίο αποφάσισε να κλείσει το 1999. Όμως ο λογιστής της πέθανε πριν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Έτσι, το 2013 ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ, από τον οποίο λάμβανε μια πενιχρή αγροτική σύνταξη ότι παραμένει ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ. 
Με τη βοήθεια των παιδιών της υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης, η οποία εκδικάστηκε στις αρχές Απριλίου του 2014, όμως η οικογένεια δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για την απόφαση.
Έτσι η άτυχη γυναίκα, που από το 2000 ζούσε κατάκοιτη και τα τελευταία 2 χρόνια υποστηριζόταν μηχανικά, έχασε κάθε της εισόδημα.
Οι δυο γιοι της άτυχη γυναίκας, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έριξαν όλο το βάρος της προσπάθειάς τους στον αγώνα να μην κοπεί το ρεύμα. 
Μάλιστα, προηγούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ είχαν καταφέρει να πληρώσουν με την οικονομική βοήθεια τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, με το χαράτσι και με κάποια άλλα τέλη, συγκεντρώθηκε ένα χρέος 500 ευρώ το οποίο δεν κατόρθωσαν να εξυπηρετήσουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ??????
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...