Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ορκίζεται ο Τσιπρας στις 16.00 με πολιτικό όρκο.



Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 16.00, θα ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα από κάθε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν, μετά από εκλογές (στις 4 το απόγευμα της επομένης) ορκίζεται αυτή του Αλέξη Τσίπρα.
Πολιτική και όχι θρησκευτική, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, θα είναι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα Όπως αναφέρουν πληροφορίες και σύμφωνα με το iefimerida.gr o Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 2:30 το μεσημέρι, για να του ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, αλλά η ορκωμοσία θα είναι πολιτική.
 Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο θα γίνει και με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί, ωστόσο εκεί θα βρίσκεται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, έτσι ώστε όποιος από τους υπουργούς θέλει, να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι παρών στον αγιασμό της νέας Βουλής και με τον ίδιο τρόπο ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να μη σηκωθεί όρθιος.
Ως αντάλλαγμα αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα θέσει σήμερα θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους, αλλά θα δηλώσει τον αμέριστο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου.
Ο νικητής των εκλογών έχει έτοιμη τη σύνθεσή της με τον Γιάννη Δραγασάκη ν’ αναλαμβάνει επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου (θέση σε αυτό καταλαμβάνει και ο Γιάννης Βαρουφάκης και μάλλον κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) ενώ δημιουργούνται δύο υπέρ-υπουργεία: Το Εσωτερικών (έχοντας μέσα τη Δημόσια Διοίκηση και την Δημόσια Τάξη) με υπουργό τον Πάνο Σκουρλέτη και το Ανάπτυξης (με Ναυτιλία κ.ο.κ.) με υπουργό τον Γιώργο Σταθάκη.
Για τη θέση του υπουργού Επικρατείας, δίπλα στον πρωθυπουργό, προορίζεται ο Νίκος Παππάς ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγεται ότι θ’ αναλάβει ένας εκ των δημοσιογράφων Νίκου Ξυδάκη και Νίκου Φίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...