Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Διψήφιο στη Λακωνία η …«δεν υπάρχει»… Χρυσή Αυγή - Ψηλά στα αστικά κέντρα, χαμηλά στην Κρήτη




Παρά τον αποκλεισμό της από τα διαπλεκόμενα κανάλια, έβγαλε  17 βουλευτές.
Ιδιαίτερα υψηλά τα ποσοστά της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, ενώ διψήφιο ήταν το ποσοστό της στη Λακωνία. Πολύ κάτω από τον μέσο όρο βρέθηκε μόνο στους νομούς της Κρήτης.
Στον Δήμο Κερατσινίου συγκέντρωσε 7,2% και στο Πέραμα 9%.
Περίπου 388.000 άτομα ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2012, που την είχαν ψηφίσει 426.025 άτομα, η Χρυσή Αυγή αποδυναμώνεται κατά 50.000 ψηφοφόρους σ' όλη την επικράτεια.
Χάνει επίσης μία έδρα, καθώς από τις 18 πάει στις 17.
 Σε σύγκριση με το 9% που έλαβε στις Ευρωεκλογές πριν από μόλις 7 μήνες, αλλά και το 6,92% που είχε συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές του 2012, πήρε μικρότερο ποσοστό. Παρόλα αυτά, κατάφερε να αναδειχτεί τρίτη εκλογική δύναμη, Όπως αναφέρει σήμερα το "Έθνος", ακόμα και σε προχωρημένη καταμέτρηση ψήφων, οι ανακατατάξεις στην κατανομή των χρυσαυγίτικων εδρών ήταν συνεχείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Κούζηλος, ο Νίκος Μίχος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έμεναν αρχικά εκτός Βουλής, αποτέλεσμα που τελικά ανατράπηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς. Αλλαγή φρουράς σημειώνεται, εκτός απροόπτου, και στην περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης, με το προβεβλημένο στέλεχος Πολύβιο Ζησιμόπουλο να χάνει την έδρα από τον συνυποψήφιό του, Φ. Γραίκο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόμος και ο φόβος στην πολιτική είναι αρνητικός παράγοντας. Έτσι λειτούργησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έκλεισε στη φυλακή εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες Βουλευτές της “Χρυσής Αυγής”, στήνοντας κατηγορητήριο “εγκληματικής οργάνωσης” χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοιο βαρύ κατηγορητήριο. Αυτή η κυβέρνηση χώρισε το λαό μας σε πολίτες του δημοκρατικού – συνταγματικού τόξου και σε μη ανήκοντες σε αυτό. Ο λαός όμως, καταδίκασε αυτές τις φασιστικές πρακτικές και όλα δείχνουν πως το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” θα καταγράψει υψηλότερα ποσοστά από αυτά του Ιουνίου 2012 (6,97%) και θα είναι πάλι τρίτο κόμμα. Παρ΄ ότι ο αρχηγός και οι μισοί Βουλευτές της είναι έγκλειστοι στις φυλακές και οι άλλοι μισοί βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Ανώνυμος είπε...

καλα να παθουν ας προσεχαν τα καθαρματα .Προσωπικα με πηραν ενα σωρο τηλ. να ψηφησω ν.δ αλλα τους το ξεκαθαρισα ποτε ξανα πως να το κανουμε δεν γουσταρω τους προδοτες ,και δεδομενου οτι ειμαι απο τη θρακη ,μονο κομμα πατριωτικο ,που αυτη τη στιγμη ειναι μονο η χ.α. κανονικα δεν επρεπε κανει βρωμοτουρκος να ειναι στη βουλη των ελληνων , αλλα βεβαια αυτοι εκει μεσα ειναι οπως θελουν να λεγονται ελληνες;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...