Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ντεϊσελμπλούμ και ….πατάτες …μπλούμ



Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην ζητήσει παράταση στο υφιστάμενο πρόγραμμα και να σταματήσει να διαπραγματεύεται με την τρόικα γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του, το απόγευμα της Παρασκευής, με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Το ύφος του ευρωπαίου αξιωματούχου πρόδιδε προβληματισμό - αν όχι εκνευρισμό - καθώς η διαφωνία του με τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη ήταν προφανής, ενώ προειδοποίησε την Ελλάδα να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες.

Μάλιστα, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου οι δύο άνδρες φέρεται ότι είχαν έναν σύντομο, αλλά με πολλά νοήματα, διάλογο όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα.

Όπως μετέδωσε το Mega, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το «μούδιασμα» στην έκφραση του προέδρου του Eurogroup, έπειτα από το ξεκάθαρο «όχι» του έλληνα υπουργού Οικονομικών στην τρόικα, ο Ντεϊσελμπλούμ πλησίασε τον Βαρουφάκη και του είπε ψιθυριστά: «Μόλις σκότωσες την τρόικα (You just killed Troika)».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών του απάντησε: «Ουάου».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».
Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. Όμως δεν έμεινε εκεί. Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...