Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ντάισελμπλουμ μας δίνει μια εβδομάδα διορία, γιατί έχει να ασχοληθεί και με… τον γκόμενο του. ,





Αυτοί οι καριόληδες που βλέπετε στην Φώτο αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς; Νομίζουν ότι είμαστε ακόμη, προτεκτοράτο τους.
 
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, έπειτα από την απόρριψη από τις ελληνικές αρχές το κείμενο που, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου, στη συνέντευξη Τύπου δεν ξεκίνησε μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα.

Αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως δεν υπήρξε συμφωνία στην τελευταία συνάντηση.

Δήλωσε πως συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφωνήσανε ώστε να εξετάσουν το τεχνικό πρόγραμμα.

«Ζητήσαμε από τις αρχές να δουν μία πιθανή αντικατάσταση των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Στη συνεδρίαση αυτή αφού μας πληροφόρησαν οι φορείς για το που βρισκόμαστε στο σχήμα 70-30 και το γενικότερο αίσθημα του Eurogroup είναι να ζητήσουμε μία επέκταση του ισχύοντος προγράμματος. Ο καλύτερος χρόνος είναι εδώ και τώρα και είναι η επιμήκυνση του προγράμματος, η οποία θα μπορούσε να δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος.

Η επιμήκυνση του προγράμματος συνδέεται με μία σειρά δεσμεύσεων. Ναι σε μία ευελιξία του προγράμματος, όχι όμως με μονομερείς ενέργειες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δίνουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να υπάρξει αίτημα παράτασης του Μνημονίου» επισήμανε ο κ Ντάισελμπλουμ κλείνοντας την τοποθέτησή του.

«Είναι θέμα των ελληνικών αρχών αν θέλουν επιμήκυνση αυτού του προγράμματος αλλά και να δώσουν δεσμεύσεις για να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να δηλώσουν αν θέλουν την επιμήκυνση του προγράμματος. Σχετικά με τις διεργασίες λόγω των πιέσεων του διαλόγου μπορούμε να δώσουμε μία εβδομάδα, και αυτό είναι όλο», τόνισε .
Ο καλύτερος χρόνος είναι εδώ και τώρα και είναι η επιμήκυνση του προγράμματος, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup - Μοσκοβισί: Η άποψη του ελληνικού λαού λαμβάνεται υπόψη, αλλά το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πήγες, η Γαλλία και η Ιταλία πήραν ξεκάθαρη θέση αντίθετη στο Ντάισελμπλουμ, θεωρώντας πως το περιεχόμενο του κειμένου αποτελεί πρόταση ρήξης.
H ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του Ντάισελμπλουμ στο σημερινό Eurogroup, καθώς όπως υποστηρίζει, εκπορεύεται από το Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια του Eurogroup ήρθε ένα νέο κείμενο που δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες και που αποτελούσε τη βάση για την εξεύρεση μιας χρυσής τομής, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ώστε να συζητηθούν όλα με πολιτικούς όρους.
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ -ΩΛΗ ΚΑΙ ΜΕ -ΡΧΙΔΙΑ ....
ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΙ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...