Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε το σχέδιο Ντάισελμπλουμ που απέρριψε η Ελληνική Κυβέρνηση




Δεν υπάρχει συμφωνία σήμερα . «Όσοι επαναφέρουν το μνημόνιο χάνουν το χρόνο τους» . Κυβερνητικές πηγές σημείωναν «Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα.» Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup υπάρχουν «απαγορευμένες» φράσεις για την ελληνική κυβέρνησης, όπως: ...

 «υφιστάμενο πρόγραμμα» (current programme) ή ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεση να αιτηθούν παράταση του προγράμματος για έξι μήνες ως ενδιάμεσο βήμα» ( the Greek authorities expressed their intention to request a six months technical extension of the current programme asan intermediate step).




Δημοσίευμα του αμερικανικού CNN,  παραλληλίζει το ελληνικό ζήτημα με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «House Of Cards» δηλαδή  δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμφωνία, ενώ η Ευρώπη παίζει σκληρό παιχνίδι.  «Το House Of Cards είναι μια μεταφορά για την Ελλάδα και το ζωτικό της ρόλο στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Απ’έξω η δομή μοιάζει συμπαγής, ενιαία, ολοκληρωμένη. Αλλά να κοιτάξεις στο εσωτερικό, εκεί φαίνεται η αδυναμία. Αν κάνεις μία λάθος κίνηση τότε και το όλο πράγμα καταρρέει», λέει η Νίνα Ντος Σάντος του αμερικανικού δικτύου. Η Ντος Σάντος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία «θανατηφόρα» μάχη με τους πιστωτές της, επισημαίνοντας: «Όπως θα έλεγε ο Κέβιν Σπέισι “οι φίλοι γίνονται οι χειρότεροι εχθροί”». Μέχρι να υπάρξει μία συμφωνία λέει η σχετική ανάλυση,  «αρκετά χαρτιά μπορεί να ταράξουν τη δομή της οικονομίας» και διερωτάται ποιος μπορεί να έχει το χαρτί που κερδίζει… ενώ οι υπόλοιπες χώρες, όπως διευκρινίζει η Ντος Σάντος, ενδέχεται να είναι ικανές να ξεσκεπάσουν την μπλόφα της Ελλάδας.
Ο  βρετανικός τύπος  Telegraph αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι ελπίδες για μία ελληνική συμφωνία εξανεμίζονται καθώς η κρίσιμη συνομιλία έχει ξεκινήσει.
Η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση διερωτάται, αν πρόκειται για μία μάχη ανάμεσα σε Δαβίδ και Γολιάθ .
Όσο για την μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των συνομιλιών και την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, το βρετανικό έντυπο αναφέρει: «Το Eurogroup ξεκίνησε πριν την κεντρική ατραξιόν, τον Γιάνη Βαρουφάκη». Ενώ, αργότερα, με χιουμοριστική διάθεση, ο Telegraph γράφει: «Πανικός σε όλους. Ο Γιάνης βρίσκεται στο κτίριο».
Η εφημερίδα και ηλεκτρονική εφημερίδα Washington Times αναφέρει  πως δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες για μία συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, παρά το γεγονός ότι η 28η Φεβρουαρίου πλησιάζει όποτε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Το Business Insider με τίτλο του «Η Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης και χωρίς συμβιβασμό», τονίζει ότι θα έρθουν μετά τη συνάντηση σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα συντάκτης προβλέπει πως μία πιθανή αποτυχία ενδέχεται να οδηγήσει σε κρίση το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και το τραπεζικό της σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...