Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ρε μπας και το παιχνίδι είναι στημένο;



Aντι να πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις- επαναστάσεις  προτιμούνται οι ελεγχόμενες; Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Τσιπρας μέχρι που μπορεί να φτάσει; Eαν δεν το γνώριζε είναι επικίνδυνος για πρωθυπουργός. Δεν γνώριζε ο Σαμαράς ότι με το να βάλει τον άχρηστο Δήμα για πρόεδρο θα έτρωγε μαύρο της αρκούδας; Μήπως με άνωθεν εντολή παρέδωσε σαν τον Καραμανλή για να αποφθεχθούν οι σίγουρα αναμενόμενες  ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Μήπως ο Τσιπρας είναι ένα στημένο «παράδειγμα προς αποφυγή» για μελλοντικές ευρωπαϊκές λαικες εξεγέρσεις στο στυλ κοιτάτε να δείτε ,δεν κατάφεραν τίποτα οι έλληνες έστω και με « αριστερή» κυβέρνηση, όποτε τα κεφάλια μέσα και εσείς. Πάντως μας χαλάει η πολύ σιγουριά των γερμαναράδων . Είναι σαν να έχουν δέσει τον γάιδαρο. Μακάρι για το καλό της χώρας να βγούμε ψεύτες, αλλά πολύ ΣΤΗΜΕΝΟ φαίνεται το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να πανηγυρίσουμε για τα ψίχουλα που θα μας πετάξουν, ενώ μας πήραν την… φρατζόλα.  .   

O εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τόνισε πως δεν έχει οριστεί ακόμα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

«Δεν είναι αποδεκτή και δεν θα γίνει αποδεκτή μία παράταση χωρίς την εφαρμογή των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, τα δύο αυτά πράγματα είναι αδιαχώριστα» δήλωσε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι χώρες της ευρωζώνης έθεσαν τη Δευτέρα πέντε όρους για τη συνέχιση της οικονομικής τους στήριξης προς την Αθήνα και «δεν τίθεται θέμα» νέας συζήτησης επ' αυτών, πρόσθεσε.

Αυτοί οι όροι, ή «κόκκινες γραμμές», όπως τις περιέγραψε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, έχουν να κάνουν με τη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ το Βερολίνο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει νομική βάση, για να συνεχίζεται η δανειακή σύμβαση, δίχως να υπάρχει πρόγραμμα.

Η γερμανική πλευρά επιμένει ότι δεν τίθεται ζήτημα προγράμματος-«γέφυρα», όπως ζητά η ελληνική κυβέρνηση, ενώ, σε ερώτηση εάν υφίσταται θέμα Grexit, ο κ. Γέγκερ απάντησε: «Ρωτήστε την Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...