Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το κουαρτέτο των τσαντάκηδων



Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των μελών της «σπείρας των τραπεζών» που χτυπούσε πεζούς αμέσως μετά από την ανάληψη χρημάτων από τραπεζικά υποκαταστήματα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
ΣΑΒΒΑ Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό
ΖΕΑΚΗ Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από το 2013 διέπρατταν αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής με πολύ μεθοδικό τρόπο.
Ένας εκ των δραστών έκανε τον πελάτη
Ο ένας από τους δράστες, ηλικίας 49 ετών, εισέρχονταν εντός των υποκαταστημάτων των τραπεζών προσποιούμενος τον πελάτη και προμηθεύονταν απόκομμα προτεραιότητας, το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς ώστε να εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα, ιδίως γυναίκες και υπερήλικες. Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι ανέμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα μέχρις ότου εξασφάλιζαν ότι μπορούν να δράσουν ανεμπόδιστα.
Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας, ενώ επιπλέον λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.
Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από θύματα που κινούνταν πεζοί είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...