Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Λατσοδουλειές με φούντες



Δείτε την κατάπτυστη απόφαση:
 
Ποιοι και πώς έθαψαν το σκάνδαλο με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πελατών της EFG και πώς ο Σπύρος Λάτσης κατάφερε να διασώσει την τράπεζά του με λεφτά του ελληνικού λαού!
Τελικά σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα, αφού το σύστημα εξουσίας συνεχίζει να ευνοεί τους ίδιους επιχειρηματίες που επί σειρά δεκαετιών έβγαλαν ένα… σκασμό λεφτά στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεων βάζουν λουκέτο λόγω οικονομικής ασφυξίας, με την πραγματική ανεργία να ξεπερνά το 30% και εκατομμύρια συνταξιούχων να κινδυνεύουν να χάσουν τις συντάξεις τους, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να βάζει το κεφάλι του στον… ντορβά για «εκλεκτούς» επιχειρηματίες, οι οποίοι «σαρώνουν» όλες τις δουλειές, από τα πετρέλαια μέχρι το real estate.
Η κυβέρνηση των «αδιάφθορων» αριστερο-δεξιών που δήθεν ψάχνει ισοδύναμα για να μην κόψει τις κύριες συντάξεις των Ελλήνων, μπαίνει ως εγγυήτρια για να μην χρειάζεται φίλοι επιχειρηματίες (ακόμα και αν αυτοί, τύποις, έχουν αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο) να βάζουν το χέρι στην τσέπη κατά τη διάσωση των τραπεζών τους.
«Σοσια-ληστικά» πράγματα δηλαδή!
Μόλις πριν από λίγους μήνες και ενώ η χώρα βρίσκεται στην κυριολεξία στο γκρεμό, οι «αδιάφθοροι» Τσίπρας και Καμμένος αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να μπει το ελληνικό δημόσιο ως εγγυητής για κάλυψη ομολογιακού δανείου της Eurobank, ύψους 900 εκατ. ευρώ!
Και όλα τα παραπάνω βεβαίως λαμβάνουν χώρα επί κυβερνήσεως «πρώτης φοράς Αριστερά».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην απόφαση ρητώς αναφέρεται ότι σε οποιαδήποτε κατάπτωση της εγγύησης, αυτή οφείλει να καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους έλληνες φορολογουμένους!
Η Σχετική Απόφαση έχει ημερομηνία 24-07-2015 και φέρει την υπογραφή του τότε Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
Κι όλα αυτά για τον «εκλεκτό» μεγιστάνα Σπύρο Λάτση. Ναι, τον κύριο που έχτισε το Mall χωρίς άδειες, που θα πάρει το Ελληνικό έναντι πινακίου φακής, που ελέγχει τις τιμές του πετρελαίου στην Ελλάδα και που έσωσε και την τράπεζά του χωρίς να βάλει δεκάρα τσακιστή.
Ποια τράπεζα;
Αυτή που βρέθηκε στο στόχαστρο των Βρετανικών αρχών πριν από λίγα χρόνια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος !!!
Στ’ αλήθεια κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε η εμπλοκή 94 πολιτικών προσώπων – πελατών της EFG που μπήκαν στο στόχαστρο για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος από Βρετανική αρχή;
Κανείς δεν γνωρίζει για τους ελέγχους που έκανε το 2013 ο Βρετανικός FCA (Finance Contact Authority) και κατά τον οποίο βρέθηκαν 17 μυστήριοι φάκελοι από το Δεκέμβρη του 2007 έως τον Γενάρη του 2011 από τους 36 που ελέχθησαν δειγματοληπτικά;
Κανείς δεν άκουσε τίποτα για το πρόστιμο 4,2 εκατομμυρίων στερλινών για την EFG και την εταιρεία CMA η οποία εξαγοράστηκε από τον Σπύρο Λάτση;
Προφανώς τα πρόστιμα πληρώθηκαν και η υπόθεση «έκλεισε», όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Άλλως πώς μπορεί να εξηγηθεί τέτοια σιωπή;
Ο έλεγχος πάντως του FSA έδειξε σημεία και τέρατα. Από τους 3.342 πελάτες, οι 400 χαρακτηρίζονται «υψηλού ρίσκου» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκ των οποίων 94 είναι πολιτικά πρόσωπα ή πρόσωπα που σχετίζονται με την πολιτική (συγγενείς κ.λπ)!!
Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμα και «νονού» του οργανωμένου εγκλήματος που κατηγορείται και για δολοφονίες του οποίου ο γιος έγινε «πελάτης» της EFG χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.
Τα ευρήματα αφορούσαν μόνο την Βρετανία. Υπάρχει ακόμα και το Λουξεμβούργο, η χώρα – σκάνδαλο  στην οποία η EFG έχει τεράστια δραστηριότητα. Κάποιοι μιλούν και για κινήσεις στην δευτερογενή αγορά.
Βεβαίως πρέπει να συμπληρώσουμε ότι κανένας αρμόδιος ελληνικός κρατικός μηχανισμός δεν ζήτησε να παραλάβει τον εν λόγω έλεγχο του Βρετανικού οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...