Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ούτε για τα …. «οδοιπορικά» δεν δίνουν φράγκα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το EuroWorking Group δεν έχει ικανοποιηθεί από την εφαρμογή των προαπαιτουμένων από την Αθήνα. Υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα τελευταία 3 και δίνει προθεσμία 24 ωρών προκειμένου η Ελλάδα να τα εφαρμόσει.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Bloomberg, υποστηρίζουν πως εάν η Αθήνα μπορέσει να υλοποιήσει τις εκκρεμότητες έως την Παρασκευή, τότε η αποδέσμευση του 1 δισεκ. ευρώ είναι δυνατό να γίνει τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup που συνεδρίασε νωρίτερα μέσω τηλεδιάσκεψης αποφάσισε ότι μέχρι αύριο, Παρασκευή, η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων, Συγκεκριμένα, να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε η απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τη Δευτέρα το πρωί.
Εξάλλου κοινοτική πηγή μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσε πως η εκταμίευση της υποδόσης εγκρίθηκε μετά το «πάγωμα» του ν/σ για το παράλληλο πρόγραμμα, «υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει δύο ή τρία τεχνικά βήματα όπως η δημοσίευση αποφάσεων στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Αυτό θα γίνει ως την Παρασκευή, οπότε το συμβούλιο του ESM μπορεί να κάνει την εκταμίευση Παρασκευή βράδυ ή Δευτέρα πρωί».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...