Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Η πειρατίνα της …Καραϊβικής.Τα 2,5 εκατ. δολάρια που χορηγήθηκαν το 2008 – επί Υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη  και τα οποία βρέθηκαν σε κρυφό λογαριασμό στο Μπελίζ φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου, οι οποίες μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, «Αίθουσα Σύνταξης», στην ΕΡΤ, η εν λόγω υπηρεσία έστειλε – και ενώ ουσιαστικά η χώρα είχε χρεοκοπήσει – 5 εκατ. ευρώ σε τράπεζα αφρικανικής χώρας, ένα εκατ. ευρώ στον Άγιο Μαυρίκιο και ένα εκατ. ευρώ στη Γενεύη.
Τα ποσά αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Μπελίζ, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, επενδύθηκαν σε ομόλογα χωρών της Λατινικής Αμερικής με μηνιαίο επιτόκιο 5%, δηλαδή απόδοση 60% τον χρόνο. Τα χρήματα αυτά, δηλαδή, δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους για την κλιματική αλλαγή.
Τα εμβάσματα αυτά, μάλιστα, φαίνεται πως δεν έχουν τις απαιτούμενες υπογραφές και δεν υπάρχουν πρωτόκολλα και μνημόνια συνεργασίας που πιστοποιούν τη νομιμότητα εκταμίευσης.
Όλα τα παραπάνω να συνιστούν αδίκημα απιστίας στην υπηρεσία. Από το υπουργείο Εξωτερικών εικάζουν πως ενδεχομένως να βρίσκονται μπροστά σε έναν κύκλωμα που είχε ίχνη μέσα στο υπουργείο και στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Την ευθύνη όμως την είχε η τότε υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λίγους μήνες νωρίτερα, υπενθυμίζουμε, έπαιρνε μαζί της στην Αμερική, για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, 118 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων «βαφτίστηκαν» ως σύμβουλοι. 


Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...