Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Η Ελλάδα ΚΛΕΙΝΕΙ! Βάζει λουκέτο! Ποιος ενδιαφέρετε; Ουδείς…. μέχρι στιγμής.



Όπως οι 90 επιχειρήσεις που διακόπτουν κάθε μέρα την δραστηριότητά τους, έρμαια της υπερφορολόγησης και του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους που οικοδόμησαν οι χθεσινοί, σημερινοί και αυριανοί κατσιαπλιάδες κυβερνώντες.
Οι κυβερνώντες ελπίζουν ότι θα φύγουν όλοι και θα την γλυτώσουν .Όταν όμως φτάσει ο κόμπος στο χτένι και βγουν στους δρόμους θα χυθεί πολύ αίμα. Αυτό να το θυμούνται.
Περισσότερες από 90 επιχειρήσεις την ημέρα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από τις αρχές του 2017 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα το πρωί 4 Απριλίου, αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά 8.597 επιχειρήσεις όλων των νομικών μορφών.
Την ίδια ώρα έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που παρουσιάσθηκε πριν από λίγες ημέρες, αναφέρει πως 18.700 επιχειρήσεις ενδέχεται να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο “κόκκινο” συνεπάγονται υψηλό κίνδυνο απώλειας 33.000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
Η εναπομένουσα  αγορά εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε μια επιχειρηματικότητα περιορισμένης προοπτικής που επιβιώνει στην ημινομιμότητα  δεν μπορεί να προσφέρει ούτε αναπτυξιακή προοπτική ούτε αύξηση της καλοπληρωμένης μισθωτής εργασίας. Η υπερφορολόγηση στερεί από τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε προοπτική ανάπτυξης και τις καθηλώνει στον άχαρο και επιβλαβή ρόλο άσκησης αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων. Οταν απουσιάζουν οι δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναπτύσσονται ούτε οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η μεγέθυνση της αγοράς στη βάση ενός ισορροπημένου μίγματος οργανωμένων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών που αναπτύσσονται τηρώντας τους νόμους και κανόνες.
Ενδεικτικό παράδειγμα, αναφέρει ο ΣΕΒ, τα αλκοολούχα ποτά, όπου ο συνδυασμός υπερφορολόγησης και ανοχής της παρανομίας στερεί -ειδικά από τους μικρομεσαίους παραγωγούς- κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, παραδίδοντας μια τεράστια αγορά σε οργανωμένα συμφέροντα λαθρεμπόρων, υπό την πρόφαση μιας ιδιότυπης ανοχής υπέρ των πολύ μικρών παραγωγών που κανιβαλίζει την υπόλοιπη αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...