Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Θα πέσει χοντρό χρήμα για τον Λεμπιδάκη.Ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ πιθανολογείται ότι θα δοθεί από τους συγγενείς του 54χρονου επιχειρηματία στο Ηράκλεiο της Κρήτης , προκειμένου να έχει αίσιο τέλος η απαγωγή του που κλείνει ήδη ένα 48ωρο.
Στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα 'κομβικό' κι ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης και κύριο μέλημα όλων είναι η απελευθέρωση του 54χρονου που είναι γιός ιδιοκτήτη τράπεζας και κύριος μέτοχος εταιρείας πλαστικών.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κρίσιμο το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας κι οι συγγενείς του παρότι έχουν τεράστια περιουσία, δεν λάμβαναν κανένα μέτρο ασφαλείας.
Ένα άλλο στοιχείο το οποίο εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας απήχθη λίγη ώρα αφότου επέστρεψε αεροπορικώς από επαγγελματικό ταξίδι. 

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το κατά πόσο οι δράστες γνώριζαν για το ταξίδι αυτό και αν είχε βαρύνουσα σημασία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της απαγωγής. 
Η απαγωγή του 54χρονου έχει ομοιότητες μ εκείνες των βιομηχάνου Γ. Μυλωνά (το καλοκαίρι 2008 στη Θεσσαλονίκη) , του εφοπλιστή κ Π.Παναγόπουλου το 2009 και την απόπειρα κατά του επιχειρηματία Κ. Μαρτίνου το 2013 που είχαν αποδοθεί στον Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά κι άλλους καθοδηγητές του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας.
Όμως οι αστυνομικοί ερευνούν κυρίως και την εμπλοκή κρητικών κακοποιών (με δεδομένο και ότι ένα από τα αυτοκίνητα των δραστών είχε κλαπεί-με περίεργο τρόπο- προ μερικών ημερών από περιοχή του Ηρακλείου) όπως και αλλοδαπών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σύνθετες εγκληματικές ενέργειες κλπ..
Ωστόσο οι αστυνομικοί επαναλαμβάνουν ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του 54χρονου κι η ομαλή έκβαση της αρπαγής.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...